loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
PRISØKNING: Tall fra SSB viser at matprisene økte med 2,6 prosent fra desember 2017 til januar 2018. Prisøkningen på sjokolade og brus var betydelig.

Sukkeravgiften trakk matprisene opp

/ 2018-02-09 09:04:04

– Den dramatiske økningen i avgifter på sjokolade og brus førte til at økningen i matprisene er større enn vanlig på denne tiden av året, sier Invill Størksen i Virke.

Matprisene økte med 2,6 prosent fra desember 2017 til januar 2018. Mest økte prisen på sjokolade og brus.

Som følge av budsjettforliket på Stortinget, økte avgiften på sjokolade- og sukkervarer med opptil 83 prosent, og avgiften på drikkevarer økte med over 40 prosent.

– Det er en helt vanlig sesongjustering at matprisene i januar øker noe. Desember er en typisk tilbudsmåned, og det er derfor å forvente at matprisene normaliserer seg i januar, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare, i en pressemelding.

– Den dramatiske økningen i avgifter på sjokolade og brus førte imidlertid til at økningen i matprisene er større enn vanlig på denne tiden av året, sier Størksen.

Hun påpeker at selv før avgiftsøkningen så man en betydelig økning i nordmenns grensehandel, som koster Norge arbeidsplasser, skatteinntekter og verdiskapning.

– Avgiftsøkningene kom på tross av at norsk dagligvarebransje arbeider hardt og systematisk for å begrense nordmenns inntak av usunne produkter, sier Størksen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse