loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
HOVELSRUD GÅRD: Ferskvaresjef Harald Bregner og kategorisjef Brit Sjaastad fra Kiwi. (Foto: Frank Holm)

Tester økologisk kylling fra Mjøsa

/ 2017-06-08 09:19:30

Rundt hundre Kiwi-butikker på Østlandet skal i en testperiode tilbys lokalprodusert økologisk kylling fra Hovelsrud gård.

Kiwi har sett at kundene i stadig større grad etterspør lokalprodusert og økologisk mat. Nå har de inngått samarbeid med Hovelsrud gård, som ligger på Helgøya i Mjøsa. Gården skal levere sin produksjon på 50 000 kyllinger til Kiwi.

– Vi har sett at etterspørselen etter økologisk mat har økt de siste årene. Økologisk produsert kylling er et alternativ vi tidligere ikke har kunnet tilby. Samarbeidet med Hovelsrud gård endrer dette, og vi ser frem til å lansere nye kyllingprodukter, sier ferskvaresjef i Kiwi, Harald Bregner, i en pressemelding.

Stimulerende miljø

Den nye kyllingen fra Hovelsrud gård er økologisk, og av saktevoksende rase. Det innebærer at den lever lenger enn konvensjonell kylling.

– Kyllingen lever 2,5 ganger så lenge som den konvensjonelle. Kyllingen lever i et stimulerende miljø med vagler, høy og sandbad. På gården får kyllingen også naturlig lys og tilgang på uteareal på fire kvadratmeter per kylling, sier bonde på Hovelsrud gård, Marianne Olssøn. – Kyllingen fôres med korn fra Felleskjøpet på Toten, og slaktes hos Nortura på Elverum.

Med denne satsingen blir Hovelsrud gård landets fjerde rendyrkede produsent av økologisk kylling.

Voksende interesse

Tall fra Landbruksdirektoratet viser at norske forbrukere de siste årene har vist en voksende interesse for økologisk mat. Fra 2015 til 2016 økte omsetningen av økologisk mat med nærmere 25 prosent.

Selv om økologisk kyllingproduksjon kun utgjør en halv prosent av den totale kyllingproduksjonen, er kategorien i sterk vekst. Produksjonsøkningen for økologisk kylling var i 2016 hele 38 prosent. Etterspørselen er spesielt høy i storbyene, der totalt 68 prosent av den økologiske maten blir solgt.

– Vi er glad for å kunne tilby våre kunder et bredere varesortiment. Produktene fra Hovelsrud gård holder høy kvalitet, noe vi tror kundene våre kommer til å sette pris på, sier Bregner.

Han påpeker at dette foreløpig er et testprosjekt. Men om mottagelsen av den økologiske kyllingen er god, og produksjonsmulighetene tillater det, vil de se på muligheten for å utvide tilbudet.

– På sikt håper vi å kunne gi økologisk kylling større plass i hyllene våre, avslutter han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse