loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Emballasjeskolen på besøk hos Norner i februar.

Tid for å søke Emballasjeskolen

Georg Mathisen / 2015-08-06 20:28:19

Årets elever ved Emballasjeskolen anbefaler alle som jobber med emballasje, å melde seg på til neste oppstart i september.

– Du kan ikke være uten Emballasjeskolen hvis du jobber med emballasje, sier Geir Løken i Naturabiomat.

Han avla eksamen på Emballasjeskolen i juni. Hvor bra det gikk, er han usikker på, men utbyttet av å gå Emballasjeskolen er han ikke i tvil om:

Døråpner

– Det har vært veldig bra! Jeg hadde ikke særlig grunnlag i emballasjefaget fra før, så skolen har vært en solid døråpner når det gjelder materialkunnskap og alt som skjer innenfor emballering i Norge, fastslår Løken.

– Jeg har fått utvidet nettverket gjennom medelever, foredragsholdere og bedriftsbesøk på en måte jeg ikke ville ha gjort uten.
Geir Løken trenger ingen betenkningstid før han anbefaler Emballasjeskolen videre til nye elever.

– Skal du jobbe med emballasje på en eller annen måte i Norge, kan du ikke være uten Emballasjeskolen, sier han.

Variert undervisning

Før turen gikk til Lyngør for eksamen, har klasse 44 vært på samlinger i Fredrikstad, Trondheim, Sandefjord og Oslo. Klassen har vært på bedriftsbesøk hos Glomma Papp, Skanem, Promens, Nidar, Peterson Ranheim, Skipnes Etikett, Tine Sentrallager Heimdal, Norner, BK Grafisk, Jotun, Nortura og Arcus.

Samlingene består ellers av foredrag og gruppeoppgaver om de forskjellige materialtypene, pakkemetoder, emballasjeoptimering, trykkmetoder, salgsfremmende design og regelverk, med mer.

Forståelse av verdikjeden

– Jeg valgte emballasjeskolen etter råd fra mine medarbeidere i Peterson Packaging, samt et ønske om mer kunnskap omkring emballasje, forteller Vegard Utgård, en av de yngste i årets klasse på Emballasjeskolen.

– Det er viktig for min rolle som selger for Peterson å vite grunnleggende informasjon om annen emballasje og forstå hele verdikjeden til produktet. Dette er alfa og omega for å kunne dekke kundens behov og optimalisere emballasjen til våre kunder, fortsetter Utgård.

Kontakter

Magnar Opsahl i NNZ er en av de mest erfarne i årets klasse, men også han syns han har godt utbytte av å delta på Emballasjeskolen.

– Jeg begynte på skolen for å få mer faglig påfyll og for å få muligheten til å knytte kontakter, sier han.

Begynner 14. september

Jeanette Midthjell er en av fire kvinner i årets klasse. Hun trekker også frem behovet for økt kunnskap og utvidet nettverk som hovedmotiv for delta.

– Jeg ønsket å utvide kunnskapene mine innenfor emballasje, og stille mer kunnskapsrik i min jobb som salgskonsulent i Norengros, forteller hun.

– Det er et høyt nivå og krever mye. Til gjengjeld får man gå en høyt respektert skole i emballasjeverdenen og tilegne seg masse kunnskap om faget og bransjen, sier Midthjell.
Klasse 45 starter opp i Fredrikstad 14. september, og nå er det tid for å melde seg på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse