loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
JUBEL: Gunnar Sagstuen og Pernille Vea får tildelt tre offisielle Spesialitet-merker av Spesialitet-sjef i stiftelsen Matmerk, Marit Strand (til høyre). (Foto: Inge T. Dalen)

Tre merker til Røyland gård

/ 2018-04-06 09:27:55

Familiebedriften Røyland Gård ble denne uken hedret med hele tre offisielle Spesialitet-merker for forskjellige geleer som lages på gården.

På Røyland gård lager Pernille Vea og Gunnar Sagstuen egne syltetøy og geleer. Under konferansen Sjømat på Sørlandet i Lyngdal mottok de på onsdag Spesialitet-merket for tre av geleene.

– Dette er veldig gøy og en veldig viktig anerkjennelse. Spesialitet-merkene er synlige bevis på at produktene våre er av høy kvalitet. Å få tre på en gang er nesten overveldende, sier ekteparet Pernille Vea og Gunnar Sagstuen, i en pressemelding.

Mors oppskrift

De tok over driften på Røyland gård, som ligger i bygda Engesland i Birkenes kommune, i 2012. I tårnet på gården har de anlagt produksjonskjøkken hvor det lages egne syltetøy og geleer. De tre geleene som er tildelt Spesialitet-merker er: Gele av eple med granskudd, gele av rips med vanilje og gele av krekling og tyttebær.

Den siste er laget etter oppskrift fra Gunnars mor Marit. Ripsvarianten har Pernille hentet fra eget hode – og den med eple og granskudd har de to damene laget sammen.

– Ja, det stemmer, så slik sett er det nesten snakk om et lite stykke slektshistorie her, ja, ler Vea.

Barndomsminner

– Eple og granskudd utviklet vi fordi vi ville lage noe av epler, gjerne en gele til ost. Granskudd ville jeg gjerne bruke fordi det er et mål for produksjonen vår å utnytte ressursene rundt og på gården i størst mulig grad, og granskudd har vi jo mye av, sier Pernille.

Rips og vanilje-gele har hun komponert ut fra barndomsminner.

– Ja, jeg har så gode minner fra farmors hage, den var bugnende full av ripsbusker. Samtidig er jeg opptatt av å bruke rips, det er jo dessverre ikke så vanlig lenger å bruke disse gode bærene, sier hun.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse