loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
En WHO-rapport ber industrien ta ansvar for sunnere mat og drikke, og truer blant annet med nye sukkeravgifter.

Truer industrien med skatt

Georg Mathisen / 2016-01-27 11:04:11

Sukkerskatt, obligatorisk merking og markedsføringsforbud får støtte i en ny WHO-rapport.

Rapporten fra Verdens helseorganisasjon (WHO) tar til orde for restriksjoner på markedsføring mot barn sammen med obligatorisk næringsmerking og sukkerskatt. Hensikten er å redusere den globale fedmebølgen blant barn.

Ber industrien ta ansvar

Rapporten fra WHOs kommisjon for å få slutt på barnefedmen (Echo) ber næringsmiddelindustrien ta ansvar for å produsere sunnere mat og drikke for få slutt på et miljø som utsetter barna for «ultraprosessert, energitett, næringsfattig» mat.

Det holder ikke med trafikklys eller ikoner – det må til klar og skreddersydd informasjon på etikettene, sier en WHO-talsmann til Food Navigator.

Sukkeravgift på drikke

Rapporten trekker spesielt frem en sukkeravgift på drikkevarer, men tar også til orde for muligheten for å legge ekstra avgifter på annen fet eller sukkerholdig mat.

Industrien protesterer: – Det er bedre å oppmuntre til balansert kosthold og sunn livsstil enn å straffe forbrukerne med høyere priser, sier generaldirektør Gavin Partington i den britiske drikkevareforeningen.

Bedre opplæring om kosthold i skolen er viktig, sammen med forbud mot å selge mat som inneholder mye sukker, salt og fett i skolene, ifølge rapporten.

Medlemslandene i WHO skal diskutere tiltakene i mai.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse