loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
PROGRAMLEDER: Kjøkkensjef ved Mathallen i Tromsø, Gunnar Jenssen, skal være programleder for en TV-serie om lokalmat utenom det vanlige i høst. (Foto Simen Fangel)

TV-serie om lokalmat

/ 2017-08-14 09:33:42

I høst skal seks av landets fremste lokalmatprodusenter få vist seg fram på Matkanalen.

Kjøkkensjef ved Mathallen i Tromsø, Gunnar Jensen, blir programleder i den nye serien som starter på Matkanalen denne høsten.

– Lokalmat er for meg mye av grunnen til at jeg ønsket å drive med matlaging, og at vi startet Mathallen Tromsø i 2015. Lokalmat utgjør en stor del av menyene våre og det er i all hovedsak det jeg jobber med hver dag. Når jeg nå får lov til å reise rundt til seks produsenter som driver med Lokalmat utenom det vanlige så gjør det meg veldig glad, og jeg gleder meg stort til å få møte produsentene og deres spesialiteter, sier Jensen, i en pressemelding.

På jakt etter ildsjeler

Han skal presentere det matinteresserte publikummet for noen utvalgte produsenter og deres lokalmatprodukter. TV-serien er et samarbeid mellom Matmerk, som eier Spesialitet-merket, Matkanalen og Det Norske Måltid.

– For oss er det viktig å nå ut til matglade forbrukere med Spesialitets-merket. Dette kvalitetsmerket rommer utvilsomt noen av Norges beste lokalmatprodusenter med produkter utenom det vanlige. De fleste har jo også både kommet seg gjennom nåløyet til Fagjuryen for Spesialitet og vunnet en kategori i Det Norske Måltid. Så dette er folk og mat jeg gleder meg til å se på Matkanalen, sier Nina Sundqvist, direktør i Matmerk.

– Matkanalen ser det som sin viktigste oppgave å følge med på det som rører seg innen råvarer og matforedling i hele Norge. Vi er selvsagt opptatt av hvordan maten tilberedes og presenteres – men hvor den kommer fra, og kvaliteten er minst like viktig. Denne reisen gir oss i tillegg mulighet til å treffe mange ildsjeler som helt garantert blir spennende innhold for alle matinteresserte.

10 års jubileum

Mange av de lokalmatprodusentene vi skal møte, har både fått anerkjennelse i Det Norske Måltid og Spesialitet-merket. Merkeordningen Spesialitet kan gjerne sammenlignes med Label Rouge i Frankrike, og listen ligger svært høyt for å få dette kvalitetsstempelet, sier Øivind Lindøe, redaktør i Matkanalen.

– Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge, og konkurransen har i år 10 års jubileum. Det er derfor ekstra stas at dyktige produsenter som har vunnet får vist seg frem på TV, slik at enda flere blir bevisste hvilke kvalitetsprodukter landet byr på – og ikke minst historiene bak dem. Det viktigste vi jobber for er næringsutvikling gjennom å styrke omdømmet til norsk matproduksjon, og dette spennende samarbeidet med Matmerk og Matkanalen er et viktig bidrag i dette arbeidet, sier Kristin Austigard i Det Norske Måltid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse