loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Er norsk storfekjøtt bra eller dårlig for miljøet? Politikere og bransjefolk strides.

Uenige om kjøttstøtte

Georg Mathisen / 2015-12-10 07:10:38

Grønn skattekommisjon vil gjøre det dyrere å produsere rødt kjøtt – og møter motstand fra både politikere og fagfolk.

Kommisjonen som har sett på hvordan skatter og avgifter kan gjøres mer miljøvennlige, vil blant annet skru opp kjøttprisene. Kommisjonen vil fjerne produksjonsstøtten til rødt kjøtt, og regner med at det vil redusere klimagassutslippene.

– Redusert støtte vil redusere norsk produksjon og dermed norske klimagassutslipp, heter det i rapporten.

Forslaget møter politisk motstand, og Norges Bondelag kaller det «fullstendig skivebom»:
– Storfeproduksjon i Norge drives med noen av de laveste klimaavtrykkene i verden, sier leder Lars Petter Bartnes til Nationen.

Les mer i Matindustrien nummer 1.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse