loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
BEST: Mathias Nilsen slo Jon Georg Dale i duell med kniven. (Foto: NHO Mat og Drikke)

Slo ministeren og vant NM

Georg Mathisen / 2016-09-03 15:04:34

Mathias Nilsen slo matminister Jon Georg Dale knepent i kjøttskjærerduell, før han sikret seg nytt NM-gull i kjøttfag.

Statsråden er faglært kjøttskjærer med bakgrunn fra Nortura og Johs Jacobsen. Han beviste at han kan faget sitt, men landets beste lærling gjorde jobben enda bedre da de to møttes til duell på Matstreif.

Tidspress

– Han er kjøttskjærer, jeg er butikkslakter. Kjøttskjærerne jobber under høyt tidspress så jeg er redd han tar meg på tid, sa norgesmesteren i forkant av duellen.

Mathias Nilsen går i lære som kjøttskjærer i familiens tradisjonelle bedrift Høvikveien Kjøtt og Kolonial i Bærum. Lørdag sikret han seg det andre NM-gullet på rad, etter tre timers iherdig innsats med å forvandle en svineskinke og en hel mørbrad av storfe til 26 lekre kjøttprodukter.

Trenger fagarbeidere

NM-dommer og NHO-spesialrådgiver Espen Lynghaug er selv fagutdannet kjøttskjærer.

– Kjøttbransjen har et stort behov for dyktige fagarbeidere. Det er en prioritert oppgave for NHO Mat og Drikke å synliggjøre kjøttfagene og ovenfor ungdom og foreldre og vise hvilke muligheter en kjøttfaglig utdanning gir. Statsråd Dale og regjerende Norgesmester Mathias Nilsen er svært gode ambassadører for faget, sier en fornøyd Lynghaug etter å ha kåret vinneren i ministerduellen.

Satset høyt

Jeg satset på en høy vanskelighetsgrad og er veldig lettet over at jeg klarte å få ferdig alle produktene mine innenfor tiden. Dette var veldig moro, jeg kunne ikke være mer fornøyd, sa en glad Mathias Nilsen etter å ha tatt imot pokalen for NM-tittelen.

På andreplass i NM kom Bjørn Tore Johansen fra Meny Sandvika Storsenter, og tredjeplassen ble inntatt av Lasse Bernhardsen fra Meny Rykkinn.

Høyt nivå

Hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, forteller at nivået har vært jevnt og høyt i mange år i NM-konkurransen.

– Det er spesielt i fremførelsen at Mathias Venstad Nilsen skiller seg ut i årets konkurranse, hvor han presenterer produktene på en fantastisk flott måte. Han viser høy kunnskap i faget, leverer svært jevne produkter og et særdeles godt håndverk, sa Teigen etter prisutdelingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse