loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
KREATIVE: Skoleelevene skal arbeide med alt fra nye produkter til miljø og rekruttering. (Foto: Sett Sjøbein)

Unge skal utvikle sjømatprodukter

Georg Mathisen / 2016-09-26 19:44:25

3000 skoleelever skal være med og skape fremtidens sjømatnæring og blant annet utvikle nye produkter.

– Hvis sjømatnæringen skal bli enda viktigere for Norge, så må vi utvikle oss. Jeg tror ungdommen kan hjelpe næringen med å finne mange nye løsninger på noen av de utfordringene vi står overfor i dag, sier fiskeriminister Per Sandberg.

50 skoler

Han spør de unge om råd, og 50 videregående skoler har sagt ja til å bli med i konkurransen som har fått navnet Ringer av vann.

Her skal elevene komme med løsninger på forskjellige oppdrag knyttet til næringen og tilpasset lokale forhold. Nærings- og fiskeridepartementet samarbeider om prosjektet med Sett Sjøbein og Ungt Entreprenørskap.

– Utdatert undervisning

– Sjømatnæringen er en vekstnæring i rivende utvikling, og den informasjonen som har vært brukt i undervisningen, har vært utdatert. Når vi bringer fagmiljøer inn i undervisningen, opplever elevene læringen som virkelighetsnær og relevant, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge.

I tillegg til nye produkter blir elevene utfordret på miljø, fiskefôr, reiseliv, kampanjer for å få opp sjømatforbruket, rekruttering og teknologisk utvikling.

Slik ser prosjektets egen markedsføringsfilm ut:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse