loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Prisnedgang: – Prisutviklingen vi ser nå er uvanlig, sier direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen. (Foto: Virke)

Uvanlig prisfall på matvarer

/ 2017-10-10 09:07:01

Prisene på matvarer fortsetter å falle. – Den sterke konkurransen mellom dagligvarekjedene kommer kundene til gode, sier direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.

Tall fra SSB viser at prisen på mat og alkoholfri drikke sank med 0,6% fra august til september 2017. I løpet av de siste tolv månedene har matprisene sunket med hele 1,9%, mens konsumprisindeksen totalt har økt med 1,6%.

– Nedgangen i matprisene i september var overraskende, sett i lys av at matprisene sank betydelig fra juli til august i år, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare, i en pressemelding.

Nedgangen i matprisene fra juli til august var på hele 3,4%, og var betydelig sterkere enn vanlig på denne tiden av året.  Samtidig må vi tilbake til 2014 før nedgangen i matprisene fra august til september var like sterk som i år.

– Prisutviklingen vi ser nå er uvanlig. Samlet sett har matprisene sunket gjennom hele det siste året. Det er ingen tvil om at den sterke konkurransen mellom dagligvarekjedene kommer kundene til gode, avslutter Størksen.

Ett svar til “Uvanlig prisfall på matvarer”

  1. Thor Dag Halvortsen sier:

    Dette stemmer ikke med min matbutikk! Jeg har iblant ristet på hodet når jeg har saumfart hyllene og sett hvordan prisene har skutt i været.
    Jeg simpelthen FORLANGER at SSB offentliggjør hvilke matvarer de går ut i fra i målingen sin, så vi kan se hva de mener har sunket så kraftig at hele matvareindeksen har sunket med fire prosent på to måneder!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse