loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SUKSESSOPPSKRIFT: For Anders Øverås og Åse Torvik på Mosbøen Gård har flatbrødproduksjonen gått fra tilleggs­næring til egen bedrift. (Foto: Synnøve Prytz Berset)

Vant pris for flatbrød med ramsløk

Synnøve Prytz Berset / 2017-03-16 09:17:44

Mosbøen gård ble tildelt Spesialitet for deres flatbrød med ramsløk under Gründerdagen hoppid.no i går.

Mosbøen gård er et lite håndverksbakeri i Øksendal på Nordmøre.

– Vi er stolte og glade over å bli tildelt Spesialitet for vårt flatbrød med ramsløk. Dette er et bevis på at det produktet vi har utviklet, og det håndverket vi legger i våre varer, blir anerkjent og lagt merke til, sa Åse Torvik fra Mosbøen gård da hun mottok Spesialitet-merket under Gründerdagen hoppid.no på høyskolen i Molde.

Lokale råvarer

Flatbrødet av ramsløk er laget av byggmel fra Skjåk og hvete- og rugmel fra Holli mølle, og smakes til med puré laget på lokal ramsløk og salt fra North Sea Salt Works på Aukra.

– Det er viktig for å oss å benytte lokale råvarer for å fremheve vår unike smak, sa Torvik.

Spesialitets fagjury var begeistret for Mosbøens flatbrød med ramsløk, og mente at de syltynne flakene har en sprø konsistens, samt en mild og deilig smak av ramsløk og havsalt.

Lagde først til venner

På Mosbøen Gård på Nordmøre har de holdt på med flatbrødbaking i fem år.

– Det begynte som tilleggsnæring til tradisjonell gårdsdrift av melk og kjøtt, forteller daglig leder Åse Torvik.

De startet først med å lage flatbrød på forespørsel fra venner.

– Så begynte jeg å tenke på om jeg kunne produsere selv. Og etter hvert har jeg testet ut med forskjellige smaker, sier hun.

Nye smaker til de yngre

Torvik har sett at de yngre gjerne vil ha noe nytt. Så for å få den yngre generasjonen til å oppdage denne gode tradisjonen startet hun å lage nye varianter. Per i dag produserer de flatbrød med ramsløk, rosmarin, karve, dill, i tillegg til de vanlige.

– De to første står for 60 % av alt salget, sier Torvik.

Ett svar til “Vant pris for flatbrød med ramsløk”

  1. products sier:

    Hva en fin måte å lære oss at alt er mulig, en veldig nysgjerrig og interessant artikkel, jeg har sett det, og sannheten er at jeg vil være en entreprenør, og slike ting forteller deg at fordi vi ikke kan være den neste til å være galarnodados, Panederia, jeg håper de fortsetter som dette, og ikke for mye og mindre viktig, takk for at du deler a…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse
annonse
annonse
annonse
annonse