loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
– Kjøttalternativene retter seg ikke bare mot veganere og vegetarianere – de utgjør bare en liten del av markedet, sier David Jago.

Vegetarmat for alle

Georg Mathisen / 2016-01-28 10:49:04

Når vegetartrenden blir større og større, er det fordi folk flest velger mer kjøttfritt.

Du har lest om det mange ganger i Matindustrien, senest etter Anuga i oktober: Stadig flere nylanseringer passer for vegetarianere og veganere. På Næringsmiddeldagene fortalte Mintel-direktør David Jago mer om grønnsakeksplosjonen:

– Vegetarburgere og melkeerstatninger er ikke bare erstatninger lenger. De når et mye, mye større publikum. Over en fjerdedel av spanjoler og italienere har for eksempel tatt inn mer vegetarmat i kostholdet bare det siste året; likevel er bare sju prosent vegetarianere, sier han.

Og tyskerne som kjøper alternativer til kjøtt, gjør det for å redusere kjøttforbruket, for å variere kosten mer eller av etiske grunner, ikke fordi de er veganere.

Les mer i Matindustrien nummer 2.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse
annonse
annonse
annonse