loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
VEGETAR I FERSKVAREDISKEN: Kjøpmann Jan Trygve Blekastad i vegetar ferskvaredisken hos Meny Ringnes Park. (Foto: Meny)

Vegetarvekst på 60 prosent

/ 2018-10-19 08:00:50

Stadig flere legger vegetar- og veganprodukter i handlekurven, viser ferske tall fra Meny. Veksten er særlig stor i Oslo og Trondheim.

– Det er ingen kategorier som vokser raskere enn vegetar for øyeblikket. Det henger sammen med at flere ønsker å redusere kjøttforbruket sitt, samtidig som det stadig kommer nye spennende vegetar- og veganprodukter i våre butikkhyller. Enkelte av våre butikker har nesten doblet vegetarsalget fra i fjor, sier Nina Horn Hynne, kommunikasjonsrådgiver i Meny, i en pressemelding.

Ikke bare pris som teller

Pizza er spesielt populært blant nordmenn, og nå er det også kommet et vegansk alternativ, Pizza Grillet Oumph. Ellers er tre på topp innen kjøtterstatninger: Vegetarburger, kjøttdeigerstatning og soyapølse.

På grunn av økt fokus på magehelse og matintoleranse er også vegansk drikke, yoghurt og matfløte populært.

Meny mener det er ulike grunner til at flere velger vegetar.

– Mange forbrukere søker vegetarprodukter ut fra et dyrevelferds- eller helseperspektiv, men stadig flere ser også på det som et miljøvalg. For mange dreier ikke valg av matvarer seg bare om pris, men om hvor bærekraftige de er, sier Horn Hynne.

Størst vekst i storbyene

De store vegetarbyene er Oslo og Trondheim, etterfulgt av Bergen og Stavanger, viser tall fra Meny.

Dette bekrefter internasjonal forskning som viser at mennesker i urbane områder, gjerne nær universiteter, og kvinner under 25 år er overrepresentert blant vegetarianerne. Blant alle Meny-butikkene i Norge, er det Meny Ringnes Park på Grünerløkka i Oslo som selger aller mest.

– Jeg forventer at vi selger dobbelt så mye vegetarprodukter i løpet av 2018 sammenlignet med 2017. Kundene utfordrer oss hele tiden, er nysgjerrige på nye vegetarprodukter og er generelt opptatt av hva de spiser. Vegan-pizzaen er populær, ellers selger vi mye egenprodusert balsamico-sopp, mangosalat og vegansk samosa. Nå har vi utviklet en egne chia-pudding som vi har stor tro på. I julesesongen opplever vi en ekstrem etterspørsel etter vegisterkaker og nøttestek, sier Jan Trygve Blekastad, kjøpmann hos Meny Ringnes Park.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse