loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Direktør for Virke Handel, Harald J. Andersen.

Veksten fortsetter i grensehandelen

/ 2018-09-06 08:56:20

Nordmenn har brukt 15,1 milliarder kroner på grensehandel de siste 12 månedene. – Det er helt uakseptabelt at norske myndigheter legger til rette for eksport av handel og arbeidsplasser til utlandet, sier Harald Andersen i Virke handel.

Ifølge SSB har nordmenn dratt på totalt 8,1 millioner dagsturer til Sverige for å handel billig mat og drikke de siste 12 månedene.

Rammer bredt

I tillegg til at den fysiske grensehandelen øker har netthandelen eksplodert, og det legges ekspansive planer om utbygging for å tilrettelegge for enda mer norsk handel på den svenske siden av grensen.

– Den storstilte utbyggingen på grensen, tyder på at enda flere arbeidsplasser vil gå tapt om ikke regjeringen snarest handler. Grensehandelen rammer alle bransjer i handelen, fra apotek og sportsforretninger til dagligvare, sier Harald Andersen, direktør for Virke handel, i en pressemelding.

De forventer at regjeringen og støttepartiene fjerner momsfritaket på nettkjøp for under 350 kroner fra utlandet og reverserer den store økningen i særavgiftene.

– Dette må gjøres allerede i kommende statsbudsjett, slår Andersen fast.

– Dårlig takk

Utenlandske netthandelsaktører slipper unna både moms og norsk særavgifter når de sender tonnevis av usunne varer over grensen til Norge.

Pakkene leveres ut i norske butikker, som sammen med myndighetene jobber hardt for å begrense nordmenns forbruk av nettopp usunne varer.

– Det er en dårlig takk for folkehelse-innsatsen til norsk handel å sende omsetningen over til den andre siden av grensen. Nordmenn hamstrer store mengder med usunne varer, men sukker er ikke sunt selv om det er kjøpt i Sverige, sier Andersen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse