loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Vil verne matskatter: Honningglasert pinnekjøtt. (Fotograf: Stian Broch)

Vil verne pinnekjøtt fra Norge

/ 2017-05-26 14:20:25

12 pinnekjøttprodusenter har gått sammen og søker om å få en Beskyttet geografisk betegnelse på «Pinnekjøtt fra Norge».

Beskyttede Betegnelser er en merkeordning for Norges matskatter, som sikrer juridisk vern mot kopiering og juks med råvarer. Med klare krav til både produksjonsmetode og norsk råvare sikres forbrukeren riktig kvalitet og garantert opprinnelse. Akkurat slik vi kjenner beskyttelsen knyttet til Champagne, Roquefort og Parmaskinke.

Mottar gjerne innspill

Søknaden fra de 12 pinnekjøttprodusentene er behandlet og utkast til produktforskrift er nå godkjent og sendt ut på høring. Det betyr at alle som vil mene noe er hjertelig invitert til å gi sine innspill. Fristen er satt til 2.august, skriver Matmerk i en pressemelding. Matmerk administrerer og informerer om ordningen Beskyttede Betegnelser, mens Mattilsynet eier merket.

– Nordmenn har spist pinnekjøtt i 1000 år, så pinnekjøtt står sterkt hos det norske folk. I tillegg har pinnekjøttet et bunnsolid omdømme. Vi regner med mange vil mene noe, og at enda flere syns det er på tide å ta «Pinnekjøtt fra Norge» opp i den eksklusive mateliten. Da øker vi også forbrukerens bevissthet om at Norge faktisk er en matnasjon med røtter, tradisjon og kvalitet, sier administrerende direktør i Matmerk Nina Sundqvist.

«Pinnekjøtt fra Norge»

Medlemmer i produsentsammenslutningen «Pinnekjøtt fra Norge»

Bjorli Fjellmat SA, Fatland Jæren AS, Finsbråten AS, Grilstad AS, H. Mydland AS, Nortura SA, Ole Ringdal AS, Oppdal Spekemat AS, Orkla Foods Norway AS, Røroskjøtt AS, Sunnmøre Kjøtt AS, Tind Spekevarer AS.

Ett svar til “Vil verne pinnekjøtt fra Norge”

  1. Terje Fuglerud sier:

    Hei.
    Håper dere får til dette, for jeg blir veldig skuffet hvis jeg får vite at pinnekjøttet jeg spiser blir produsert i ett annet land enn Norge. Særlig hvis det er jukset med merkingen. Norsk lam er kjempegodt og særlig når de har beitet i fjellet.
    Stå på for å gjennomføre dette.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse