loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
GULLVINNERE: Her er glade vinnere fra Gunnar Ruud Catering AS som vant gull i kategoriene røkt pinnekjøtt, urøkt julepølse og medisterkaker. (Foto: John T. Pedersen)

Vinnerne i NM i Kjøttprodukter 2017

Synnøve Prytz Berset / 2017-11-10 09:01:41

530 produkter har blitt bedømt i løpet av NM i kjøttprodukter 2017. Nå vet vi hvem som lager Norges beste julemat.

Bedømmingen foregikk på Etterstad videregående skole i Oslo 23. til 25. oktober, hvor råvare, utseende, lukt, smak og konsistens vurderes av uavhengige fagfolk med lang erfaring fra kjøttfaget.

I år var det 530 produkter påmeldt for bedømming med spesielt fokus på jul og pålegg. Hele 72 forskjellige typer pinnekjøtt, like mange julepølser og over 40 medisterkaker ble sendt inn.

– Det har vært rekordmange bedrifter påmeldt og kampen om norgesmestertitlene har vært beinhard. Norske forbrukere som ønsker ekstra god julemat og pålegg på bordet i juletiden, bør ta en kikk nå som resultatene har kommet. Produktene som oppnår gull i konkurransen skal være det ypperste av norsk julemat, sier Svein-Erik Eide i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund.

Norgesmestere 2017:

Urøkt pinnekjøtt: Jacobs Utvalgte urøkt pinnekjøtt fra Unil AS

– Dommerne beskriver vinneren som et grådig godt pinnekjøtt med god speke- og saltsmak.

I tillegg veldig mørt og saftig.

Røkt pinnekjøtt: Røkt Pinnekjøtt, Gunnar Ruud Catering AS

– Dommerne beskriver vinneren som et pinnekjøtt med godt utviklet aroma og en fin saltsmak, som også er veldig mørt og saftig.

Sylte: Sylte fra Leiv Vidar Slakteforretning AS

– Dommerne beskriver vinneren som ei sylte med pent utseende og snitt. Henger godt sammen og smaker akkurat som en sylte skal smake.

Urøkt julepølse: Julepølse, Gunnar Ruud Catering AS

– Dommerne beskriver vinneren som ei pølse som det er brukt gode kjøttvarer med god reseptoppbygging, mild fyldig god aroma og smak. God struktur, har et godt bitt og spenn.

Delikatessepålegg: Kyllingfilet stekt og skivet soltørket tomat, Den Stolte Hane AS

– Norgesmesteren er beskrevet som et veldig bra kyllingprodukt. Veldig god og avbalansert smak og lukt. Veldig positivt produkt som kan brukes til både pålegg, salatkjøtt, forrett mm. Bra jobba! Mør, saftig og god.

Posteier/ paté: Pepperpaté, A. Strøm-Larsen AS

– Vinneren beskrives som paté med god balanse i smak, god peppersmak med en super smørbarhet.

Medisterkaker: Medisterkaker, Gunnar Ruud Catering AS

– Vinneren beskrives som en fantastisk medister til julemiddagen! God smak av kjøtt og krydder, som er saftig og med god spenst. Står som en påle!

Stek: Lammestek hel, Grilstad AS

– Steken beskrives som meget bra, mør. Smaker like godt kald som varm, mild med god rosmarinsmak.

Se komplett resultatliste på www.kjottprodukter.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse
annonse
annonse
annonse