loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
PÅ KARTONGER: Gangstad Gårdsysteri, Orkladal Ysteri, Eiker Gårdsysteri og Tingvoll Gårdsysteri vil være avbildet og intervjuet på melkekartonger over hele landet frem til 20. november. (Foto: Tine)

Viser ysterier på melkekartonger

/ 2017-10-18 08:00:49

Flere av Norges mest kjent gårdsysterier blir å finne på Tines melkekartonger fra starten av oktober til 20. november.

Flere melkebønder og Tine-eiere bruker en del av melken på gården til å foredle og selge sine egne meieriprodukter. Tine henter den melken de ikke bruker selv.

– Tine ønsker å fremme et mangfold av meieriprodukter tuftet på norsk matkultur, lokale tradisjoner og ekte håndverk, skriver de i en pressemelding.

Derfor bistår de med kompetanse og distribusjon for de som ønsker å starte opp egen produksjon.

Fire produsenter

Dette er bakgrunnen for at fire utvalgte produsenter blir å finne på kartonger over hele Norge i tiden fremover, både 1-liters og 1,75 kartonger.

Blant disse er produsenten av verdens beste ost, Kraftkar fra Tingvollost, som produseres ved gårdsysteriet på Saghaug gard i Torjulvågen på Nordmøre.

Dette er en familiebedrift med håndverkshistorie tilbake til 1303. Fire generasjoner bor i dag på gården hvor ostene lages én og én for hånd.

– Vi er helt avhengige av at Tine står for distribusjonen, det har virkelig hjulpet oss å få produktene fram. Vi kunne lite om ost da vi startet, men Tine hjalp oss både med faglige råd og med utstyr, forteller Kristin hos Tingvollost Gårdsysteri, som kommer til å figurere på Tinemelk skummet.

Dyrevelferd i fokus

Orkladal Ysteri begynte som en drøm hjemme på kjøkkenbenken. Siden har Merethe og de andre på Meland-Skjenald Samdrift i Orkdal bygget opp et eget ysteri på gården, der oster lages for hånd før de nytes av matelskere over hele landet.

– Tre av oss steller fjøset og jorda, og én har ansvar for produksjonen i ysteriet, sier Merethe i Orkladal Ysteri, som blir å finne på Tinemelk lett 0,7 %.

På helmelken fra Tine vil du finne Gangstad Gårdsysteri på Inderøy, som blant annet produserer en serie oster og iskrem – laget for hånd med melk fra egen gård.

Og på Tinemelk lett 1,2 % vil du kunne se Eiker Gårdsysteri, som lager god ost fra glade kuer på Toppenhaug samdrift i Hokksund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse