loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
NY FOLIERING: Alle margarinflaskene til Mills er nå endret slik at de sorteres riktig i sorteringsanleggene. (Foto: Mills)

Forbedret margarinemballasje sikrer gjenvinning

/ 2018-11-14 09:32:27

Med ny foliering på margarinflaskene sikrer Mills at alle flaskene materialgjenvinnes riktig.

Med fem millioner flasker i året er dette gode nyheter for miljøet, sier prosjektleder i Mills, Ole Kristian Vestbekken.

– Ved å endre folieringen på flaskene til flytende Melange, Vita hjertego’ og Olivero, sikrer Mills at alle flaskene nå blir gjenkjent av sorteringsmaskinen og dermed materialgjenvinnes riktig. Endringen medfører at ca. fem millioner flasker blir lettere å gjenvinne fordi de færre flasker blir sortert ut feil i sorteringsprosessen. I praksis betyr det 145 tonn plastflasker nå blir lettere tilgjengelig for materialgjenvinning, sier Vestbekken i en pressemelding.

Havnet i feil gjennvinningsstrøm

Over lengre tid har Mills jobbet med å finne et alternativt folieringsmateriale som er likt flaskens material polypropylen (PP), for å sikre at flaskene sorteres riktig i de automatiske sorteringsanleggene i Norge og Europa.

Frem til i dag var den heldekkende dekor-foilen eller sleeven laget av materialet PET, som har gjort at mange flasker har endt opp i feil gjenvinningsstrøm.

I tett samarbeid med sleeve-produsenten fant Mills et alternativt materiale som opprinnelig er utviklet for et annet bruksområdet. Og i Grønt Punkt Norges samarbeidsprosjekt «Design for gjenvinning» testet Mills flaskene med det gamle og nye materialet på Tomra sitt testanlegg for sortering i Tyskland, og fikk dokumentert at det nye materialet er en stor suksess.

– Mills’ flasker er laget av PP, som er prima råvare i en sirkulær økonomi. Med den nye løsningen, bidrar Mills til riktig sortering og økt materialgjenvinning av norsk emballasje. I tillegg demonstrerer selskapet en løsning som er nyttig for mange produsenter i hele Europa. Her har Mills grunn til å være stolte, sier utviklingssjef i Grønt Punkt Norge, Lars Brede Johansen.

Positivt bidrag til sirkulærøkonomien

– Denne endringen er viktig for Mills da den sørger for at vår emballasje til flytende margarin blir sortert riktig i automatiske sorteringsanlegg og dermed kan materialgjenvinnes. Dette er i tråd med vår bærekraftstrategi der vår emballasje så langt det lar seg gjøre skal være et positivt bidrag i den sirkulære økonomien der materialer blir gjenvunnet og blir til nye produkter. Ekstra gøy er det at Mills er blant de første i verden til å anerkjenne utfordringen og finne en løsning på det, så det er klart at i verdenssammenheng vil jo dette kunne bety store besparelser for miljøet, avslutter Vestbekken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse