loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
BYTTET UT: I vinter ble plastbegrene i salatbarene erstattet med pappbegre.

Kutter 150 tonn plastemballasje

Georg Mathisen / 2018-04-23 20:05:15

Meny satser på mer pappemballasje, mer løsvekt og utelukkende resirkulerbar plast.

Innen 2020 vil Meny redusererbruken av plast på frukt og grønt med 150 tonn. Samtidig jobber kjeden videre med å redusere matsvinn på frukt og grønt.

20 prosent mindre

– Plast er nyttig for å bevare produktkvalitet og redusere matsvinn på frukt og grønt. Men for å ta vare på miljøet, ser vi nå på hvordan vi ytterligere kan redusere bruken av plast og likevel beholde kvaliteten, sier Siri Helen Hansen. Hun er kategoriansvarlig for frukt og grønt i Meny.

– Innen 2020 skal vi i samarbeid med Bama redusere plastforbruket på frukt og grønt med hele 20 prosent.

Det skal gjøres på flere måter. Der det er mulig, går Meny over til løsvekt. Plast byttes ut med papp der det er et godt alternativ. På grønnsaker og frukt som fortsatt trenger plast, skal mengden optimaliseres.

Resirkulerbar

– Vi har mange spennende endringer på gang. Der vi må fortsette med plast, erstatter vi med resirkulerbar plast. I løpet av året vil all plast på fersk frukt og grønt være resirkulerbar. Samtidig har vi fått nye kjølere i butikk som bidrar til å øke holdbarheten på for eksempel druer, sier Hansen.

De siste årene er plast byttet til papp i eple- og tomatbegrene og i begrene i salatbarene.

– Salatbaren vår er utrolig populær. Derfor gir denne endringen en stor miljøgevinst med en plastreduksjon på seks tonn per år, sier Siri Helen Hansen. Hun forteller også om 200 tonn lavere matsvinn i fjor på grunn av kjedens «Omplasserte frukt og grønt».

Her er noen av endringene:

Eksempler på endringer i løpet av våren og sommeren:

• Hjertesalat: plastskålen fjernes – reduksjon på cirka 11 tonn per år.
• Avokado 2-pak: plastbegeret fjernes – reduksjon på cirka 18 tonn per år.
• Gartner gulrøtter: plastbegeret fjernes – reduksjon på cirka 3,3 tonn per år.
• Norske bringebær: Kurven byttes til papp – reduksjon på cirka 12 tonn per år.
• Norske jordbær: Kurven byttes til papp – reduksjon på cirka 24 tonn per år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse
annonse