loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
GJENVINNER: Med de nye posene gjenvinner Jan Paul Bjørkøy og Kiwi 1230 tonn plast.

Gammel plast i nye poser

Georg Mathisen / 2016-06-29 23:22:24

Nye plastposer vil spare miljøet for 2800 tonn CO2 årlig.

Bæreposeavgiften kunne ha stoppet dem. Men avgiften ble ikke noe av, og nå er de nye og mer miljøvennlige posene ute i butikk hos Kiwi.

De 638 butikkene i kjeden går over til nye poser laget av 50 prosent resirkulert plast. Det sparer i snitt 2800 tonn CO2 i året, som tilsvarer utslipp fra rundt 1000 diesel- eller bensinbiler.

Søppelposer

En undersøkelse som Miljødirektoratet gjorde i 2008, viste at norske forbrukere har et bevisst forhold til plastposer. Rundt 80 prosent av plastbæreposer brukes til avfallshåndtering, og få poser havner i naturen.

– Vi har inntrykk av at nordmenn er bevisste når det kommer til posebruk, sier Kiwi-sjef Jan Paul Bjørkøy, som likevel anbefaler handlenett til miljø- og prisbevisste kunder. I fjor solgte kjeden 220.000 handlenett.

Vaner tar tid

– Handlenett er en ideell løsning for å frakte dagligvarer og samtidig spare miljøet for klimagassutslipp, men det tar tid å endre vaner. Man kan glemme handlenettet hjemme eller plutselig havne på en spontan handletur. Uansett grunn finner kundene nå et annet miljøvennlig alternativ til den tidligere bæreposen i våre butikker.

Bjørkøy forteller at de nye posene er like slitesterke som de gamle. De er dyrere å produsere, men kommer ikke til å koste mer for kundene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse