loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
FORSKNINGSSENTER: – Vi ønsker å gå foran innen utvikling av de mest bærekraftige emballasjeløsningene for mat- og drikkevarer, sier konsernsjef Mark Schneider i Nestlé, om opprettelsen av deres nye forskningssenter. (Foto: Nestlé)

Styrker forskning på bærekraftig emballasje

/ 2018-12-10 09:35:05

Nestlé oppretter forskningsinstitutt for emballasje, for å bidra til en mer bærekraftig matbransje.

Nestlé Institute of Packaging Sciences er et forskningssenter dedikert til utvikling av funksjonelle, trygge og miljøvennlige emballasjeløsninger. Ifølge konsernsjef i Nestlé, Mark Schneider, er dette et viktig skritt mot å møte selskapets forpliktelse om å gjøre 100 prosent av emballasjen de bruker resirkulerbar eller gjenbrukbar innen 2025.

– Vi ønsker å gå foran innen utvikling av de mest bærekraftige emballasjeløsningene for mat- og drikkevarer. Vi styrker nå forskningsressursene våre betydelig, for å nå dette målet, og bidra til å bekjempe den voksende utfordringen knyttet til avfall fra emballasje – og særlig plastemballasje. Målet er å minimere miljøeffekten samtidig som vi tilbyr sunnere og mer velsmakende produkter, sier Schneider i en pressemelding.

Toppmoderne fasiliteter

Forskningsinstituttet blir en del av Nestlés globale forskningsorganisasjon og etableres i Lausanne i Sveits. Rundt 50 ansatte vil jobbe ved senteret, som også skal inneholde et toppmoderne laboratorium og fasiliteter for effektive tester av prototyper.

Senteret vil blant annet evaluere en rekke bærekraftige emballasjematerialer opp mot parameter som trygghet og funksjonalitet, i tett samarbeid med Nestlés globale forskningsnettverk, partnere fra akademia, leverandører og oppstartsselskaper.

Noe av det som skal forskes på er: resirkulerbare, biologisk nedbrytbare og komposterbare polymerer, funksjonelt papir, samt nye emballasjekonsepter- og teknologier for å øke resirkuleringen av plastemballasje. De nye løsningene vil testes på en rekke produktkategorier, før de rulles ut i Nestlés globale portefølje.

Nordiske fabrikker

Også ved Nestlés nordiske fabrikker jobbes det for fullt med å redusere miljøeffekten av produksjonen.

– Vi går nå gjennom all emballasje på produktene som fremstilles i Norden, inkludert barnematen som selges i Norge, for å lage en effektiv handlingsplan. Emballasjeutfordringen er en alvorlig trussel mot miljøet, som vi adresserer ved alle Nestlés fabrikker, sier Cathrine Suter Ossborn, nordisk sjef for kommunikasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse