loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
PROBLEMLØSER: Den nyetablerte rådgivningstjenesten REvise skal bistå bedrifter i utviklingen av løsninger for en mer sirkulær økonomi. (Foto: Shutterstock)

Hjelp til nye, sirkulære løsninger

/ 2017-10-24 09:26:30

Stadig flere bedrifter har behov for råd og veiledning knyttet til avfallshåndteringen. Derfor etablerer Norsk Gjenvinning nå REvise AS.

Mange bedrifter trenger hjelp til å finne løsninger som passer inn i den sirkulære økonomien. Samtidig stilles det strengere krav, både fra EU og norske myndigheter, til sporbarhet og kontroll, materialgjenvinning og utnyttelse av resirkulerte råvarer.

Dette er bakgrunnen for at Norsk Gjenvinning nå utvikler rådgivningsvirksomheten REvise AS, i tett samarbeid med resten av NG-konsernet.

– Konsernet har mange dyktige spesialister med en bred og praktisk kompetanse. Den industrielle tilnærmingen gir REvise mulighet til å tilby et bredt spekter av tjenester med praktisk forankring, skriver Norsk Gjenvinning i en pressemelding.

Risikostyring og ressursbruk

Primært skal REvise hjelpe kundene med to ting: Risikostyring som inkluderer kartlegging, analyse og compliance-arbeid; samt smartere ressursbruk, som for eksempel avfallsreduksjon og nye løsninger for gjenvinning.

Christine Tørklep er ansatt som leder for det nye selskapet, og har deltatt aktivt i utviklingen av konseptet. Tørklep har sin faglige bakgrunn innenfor miljøteknikk/bærekraft, ledelse og investeringer.

– Christine har sterk gjennomføringsevne i utvikling og oppbygging av nye fagområder, og et stort nettverk fra nåværende og tidligere roller, og vi er derfor glade for at hun har takket ja til å etablere denne viktige satsingen, sier Erik Osmundsen, konsernsjef i Norsk Gjenvinning.

Sirkulære løsninger

Tørklet har tidligere jobbet som KAM (Key Account Manager) i tett samarbeid med kunder for å utvikle og forbedre avfallshåndteringen. Etableringen av REvise gir mulighet til å jobbe mer systematisk og helhetlig med ressursutnyttelse.

– Vi skal være en problemløser for kundene. Det kan ligge stor gevinst i effektiv ressursbruk og resirkulerte råvarer, både økonomisk og miljømessig. Men for å ta ut denne gevinsten er det nødvendig å tenke nytt – både i design, produksjon, logistikk og nedstrøm. Det gjenspeiles også i navnet REvise, som er sammensatt av RE og advise, og spiller på at vi må «tenke om igjen». Vi ser virkelig fram til å jobbe dedikert med å utvikle nye, sirkulære løsninger for kundene, sier Christine Tørklep, daglig leder i REvise.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse