loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
GRØNT BLEIEGREP. Thomas Weihe i NOK og Maria Iversen i Rema 1000 viser fram den nye bleiepakningen som i fjor høst ga 100 færre trailere på norske veier. Foto: Johnny Syversen

Rush for grønnere emballasje

Georg Mathisen / 2016-10-11 21:42:36

Nesten ni av ti norske produsenter sier at de satser på å utvikle ressurs- og miljøbesparende emballasje.

Næringslivets Emballasjeoptimeringskomité (NOK) bruker bleier som eksempel i en pressemelding om trenden i emballasje. Da Rema-bleiene fikk ny emballasje, forsvant det plutselig 100 vogntog fra trafikken.

Gledelig overrasket

– Det grønne skiftet kommer stadig nærmere, og miljø blir et viktigere tema både for privatpersoner og bedrifter. Likevel er det en gledelig overraskelse at så mange som ni av ti produsenter jobber målrettet med å effektivisere emballasjebruken sin, sier NOK-leder Thomas Weihe.

I en spørreundersøkelse som Rock IT har gjennomført for Grønt Punkt Norge, sier 28 prosent at de er svært opptatt av å utvikle og ta i bruk nye emballasjeløsninger som sparer miljø og ressurser. Ytterligere 57 prosent svarer at de er ganske opptatt av dette.

Komprimerte bleier

Rema 1000 la om emballeringen av bleieserien Lev Vel i fjor høst. I den gamle emballasjen var bleiene stablet i to rekker oppå hverandre. Med den nye blir de 50 bleiene i pakken komprimert og stablet ved siden av hverandre.

– Miljø er en viktig faktor i hver eneste beslutning vi tar. Vi vet at emballasje har stor påvirkning på miljøet, og derfor er emballering en viktig vurdering når vi utvikler våre egne merker. I tillegg vil de beste emballasjeløsningene sørge for effektivitet og kostnadsbesparelser gjennom verdikjeden, helt fra fabrikk til butikk, sier kategorisjef Maria Iversen.

30 prosent mindre emballasje

Ifølge beregninger fra Østfoldforskning har mengden emballasje som følger med dagligvarebransjens mest hurtigvoksende produkter, minket kraftig de siste årene. I 2013 fulgte det 96 kilo emballasje med hvert tonn produkt i denne kategorien. To år senere, i 2015, lå emballasjebruken på bare 68 kilo per tonn produkt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse