loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
FORNYBART: – Vi ser at det er en økning i bruken av fiber og kartong, mens forbruket av plast er redusert. Den trenden ønsker vi å fortsette, sier Bjørn Malm, leder i bærekraft i Tine. (Foto: Tine)

Tine Yoghurt på fornybar kartong

/ 2018-10-01 09:56:54

Sammen med Coop skal Tine teste ut Tine Yoghurt på fornybar kartong.

– Yoghurt på kartong er vanlig i Sverige og Danmark, mens den norske forbrukeren har vært vant med yoghurt på beger eller pose. I samarbeid med Coop ønsker vi å teste yoghurt på fornybar kartong og vi tror forbrukere blir glade for at de nå kan velge kartong i yoghurthylla, sier leder for bærekraft i Tine, Bjørn Malm, i en pressemelding.

Ønsker miljøvennlig emballasje

Ifølge en fersk undersøkelse fra analysebyrået Perceptor spises yoghurt ofte hjemme og brukes til müsli, smoothie, eller sammen med frukt og bær. Forbruker etterspør produkter uten plastemballasje og ønsker å kjøpe større pakninger da dette ofte er mer økonomisk og miljøvennlig.

– Dette er et spennende tiltak som passer godt med Coops mål om å tilby bedre og mer miljøvennlig emballasje til kundene våre. At Tine velger å lansere denne i Obs viser vår felles interesse i å skape forbedringer på emballasjeområdet, sier miljøsjef i Coop, Knut Lutnæs.

Mer fiber og kartong

Tine bruker mye emballasje til produktene sine, og er derfor opptatt av at emballasjeløsningene og returordningene deres er miljøvennlige.

– Av ulikt emballasjemateriale i Tine utgjør fornybar kartong til blant annet drikkekartong den desidert største andelen med 77 prosent, fulgt av plast til ulike beger og plastfilm med 22 prosent. Vi ser at det er en økning i bruken av fiber og kartong, mens forbruket av plast er redusert. Den trenden ønsker vi å fortsette, sier Malm.

97 prosent fornybart

Også Coop er opptatt av hva slags emballasje produktene de tar inn har og er positive til å samarbeide med leverandørene om mer miljøvennlig emballasje.

Derfor er den nye yoghurtkartongen i tråd med Coops emballasjestrategi.

– Vi ønsker både å redusere bruken av plast og benytte gjenvinnbar emballasje fra fornybare kilder, sier Lutnæs.

Mange funksjoner

Både Malm og Lutnæs påpeker at plast har gode egenskaper ved at det tar vare på produktet og bidrar til lengre holdbarhet, samtidig er det viktig at plasten havner til resirkulering og ikke i naturen.

– Emballasjen skal ivareta mange ulike funksjoner og det er viktig å ikke se på emballasje kun som avfall. Emballasje, som for eksempel fornybar plast, skal beskytte produktet slik at forbruker får et produkt med god og forventet kvalitet, og er også et viktig virkemiddel for å redusere matsvinn. Det er mange hensyn å ta når det gjelder emballasje, avslutter Malm.

Yoghurt på kartong vil i første omgang være tilgjengelig i Obs fra 1. oktober 2018.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse