loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
LEVENDE MYTER: Mytene om industriprodusert mat lever i beste velgående, konstaterer Orkla-sjef Peter A. Ruzicka (til høyre), som presenterte matbarometerfunnene for helseminister Bent Høie.

Forbrukerne skeptiske til industrimat

Georg Mathisen / 2017-01-12 23:46:01

Åtte av ti norske forbrukere mener det er greit å bruke ferdigmat og halvfabrikata, men de tror ikke det er like sunt som hjemmelaget mat.

Norske forbrukere tror at industriprodusert mat inneholder mer sukker, dårlige råvarer og kunstige tilsetningsstoffer en hjemmelaget mat. Det viser en ny nordisk kostholdsundersøkelse som Kantar TNS har gjort for Orkla.

Mest negative er kvinner, som er de som har størst innflytelse på hva familien spiser og som lager flest hverdagsmiddager.

– Mytene lever

– Resultatene fra Orkla Matbarometer, som vi har kalt undersøkelsen, gir oss viktig innsikt og viser at mytene om industriprodusert mat lever i beste velgående, sier konsernsjef Peter A. Ruzicka i Orkla.

– Som en av de største aktørene i det nordiske matmarkedet har vi et ansvar for å øke kunnskapen om maten vi spiser og samtidig muliggjøre en bedre folkehelse ved å tilby sunnere matvarer som smaker godt og som utgjør en viktig del av folks daglige kosthold, sier han.

Ikke like sunne

Norske forbrukere har ikke vært like flinke som svenskene til å endre kostholdet og spise sunnere. Nordmenn er også mer opptatt av at matindustrien må ta et ansvar. Norske forbrukere er mer positive til ferdigprodukter og halvfabrikata enn forbrukere i resten av Norden.

– Et gledelig funn fra Orkla Matbarometer er at norske forbrukere har fått med seg at det har blitt jobbet med både saltreduksjon og palmeoljefrie matvarer. Her har vi gjort en betydelig innsats i samarbeid med nettopp myndighetene og matbransjen. Samtidig har vi mye å jobbe med også fremover for å tilby enda bedre og sunnere mat, sier Ruzicka.

Helseminister Bent Høie mener at samarbeidet mellom myndighetene og bransjen har gitt gode resultater uten forbud og påbud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse