loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
FOR MYE A: Industrien vil bruke mer lever i leverposteien, men norsk svinelever inneholder for mye vitamin A. (Illustrasjonsfoto: Nadin Martinuzzi, Brodogkorn.no)

Forsker på A-vitamin i leverpostei

Georg Mathisen / 2016-06-06 22:58:43

Nortura og Orkla skal være med og forske for å få mindre A-vitamin i leverposteien.

Stort sett er det prosjekter i regi av forskjellige forskningsinstitusjoner som har fått tildelt forskningsmidler for jordbruk og matindustri. Men Animalia samarbeider med Norgesfôr, Felleskjøpet, Nortura og Orkla Foods om et leverpostei-prosjekt.

Vil bruke mer lever

Norsk svinelever inneholder mye vitamin A. Industrien ønsker å øke leverandelen i leverpostei for å øke jerninnholdet. Dette vil på den andre siden øke innholdet av vitamin A, som allerede er bekymringsfullt høyt i leverpostei, forklarer Landbruksdirektoratet.

Norsk svinelever har dobbelt så høyt innhold av vitamin A som dansk og svensk lever, og ligger fire ganger høyere enn amerikansk og kanadisk.

Norske råvarer

Animalia skal utrede årsaken til dette. Målet er å redusere vitamin A-innholdet i norsk svinelever til minimum svensk og dansk nivå, for å sikre at norske næringsmiddelbedrifter fortsetter å bruke norske råvarer. Samtidig skal grisens helse ivaretas.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse