loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
FORSKNING: Nestlé har søkt patent på sukkerforskningen. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Kan kutte 40 prosent av sukkeret

Georg Mathisen / 2016-12-01 20:14:18

Ny forskning gjør det mulig å få akkurat samme smak på sjokoladen med 40 prosent mindre sukker.

Det er Nestlé som forteller om forskerne sine i en pressemelding. De har funnet en ny måte å endre strukturen i sukkerpartiklene på, som gjør at sukkeret løser seg opp raskere.

Oppfatter samme søtsmak

Dette betyr at selv med mindre sukker i sjokoladen, vil tungen oppfatte den samme søtsmaken som før.

– Forskerne våre har funnet en helt ny måte å bruke en tradisjonell og naturlig ingrediens på. De banebrytende resultatene kan potensielt redusere sukkerinnholdet i sjokolade med 40 prosent, sier Stefan Catsicas, Nestlés øverste ansvarlige for teknologi.

Har søkt patent

I dag har konsernet 5400 ernæringsforskere i nettverket sitt. Nestlé har nå søkt om patent på den nye metoden, og vil ta den i bruk i sjokoladene sine fra 2018.

Foreløpig er ikke forskningen publisert i noe vitenskapelig tidsskrift. Nestlé lover å dele mer informasjon om metoden så snart patentet er godkjent.

Opptatt av sukker

– Både her i Norge og globalt er det stort fokus på å redusere både salt, sukker og mettet fett i mat og drikke, peker kommunikasjonssjef Axel Heiberg-Andersen i Nestlé Norge på.

– Dette arbeidet er godt i gang hos Nestlé, og for eksempel har vi allerede redusert sukkerinnholdet i flere av frokostblandingene på det norske markedet med mellom 20 og 30 prosent, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse