loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Erik Bisgaard Madsen er nordisk styremedlem i Foodnexus; Ragni Ofstad er norsk representant.

Nofima i europeisk allianse

Georg Mathisen / 2015-12-19 15:26:48

Nofima er eneste norske deltager i Foodnexus, som skal koble privat og offentlig sektor i europeisk matbransje.

Konsortiet Foodnexus søker nå om å bli en europeisk innovasjonsallianse, en såkalt food-KIC. Det er forskerspråk for «kunnskaps- og innovasjonssamfunn».

Viktig for norsk matindustri

Målet er å sørge for at matsektoren øker konkurransekraften sin, både økonomisk og i et bærekraftperspektiv, melder Nofima. Alliansen skal hjelpe industrien med å utvikle ettertraktede, sunne og miljøvennlige mat- og drikkevarer, og samtidig tiltrekke seg flinke folk og sørge for gode utdannelsesprogram.

Det nordiske Foodnexus-senteret er et av fem som vil søke om samlet nesten en milliard kroner i støtte.

– For Nofima gir det gode muligheter for å få innsikt i hvordan europeisk matindustri tenker og hvilke utfordringer den ser for seg i årene som kommer. Dette kan vi ta med oss i arbeidet for norsk matindustri, sier Ragni Ofstad. Hun er forskningssjef for råvare og prosess i Nofima og norsk representant i styringsgruppen for FoodNexus Nordic.

Mat i andre sammenhenger

– Vi må tenke på mat i andre sammenhenger enn hva vi har gjort de siste 100 årene. Vi er nødt til å se på verden vi har, med forbrukere som stiller nye krav og teknologi som gir oss nye muligheter. Vi må skape økt innovasjonskraft, sier Erik Bisgaard Madsen.

Han er dekan ved Universitetet i København og styremedlem i både nordiske og europeiske Foodnexus.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse