loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
BEGRENSET: Det er ikke mye som er tilgjengelig av pinnekjøttet av rein, så Finnmark Rein oppfordrer forbrukerne til å være raskt ute.

Kommer med pinnekjøtt av rein

Georg Mathisen / 2016-11-16 14:58:13

Finnmark Rein har lansert pinnekjøtt av reinsdyr.

Det er lite av det, og det er bare å få kjøpt i utvalgte Meny-butikker, ifølge en pressemelding fra Finnmark Rein.

Tørket tradisjon

– Samene har naturtørket reinkjøtt i mer enn tusen år. Nå har vi tatt denne tradisjonen et steg videre og laget pinnekjøtt av rein, sier daglig leder Are Smug Figved.

Kjøkkensjef Adrian Grunnfoss på Thon Hotel Kautokeino har testet det. Han forteller at pinnekjøtt av rein gir en mykere og mørere smak enn vanlig pinnekjøtt.

Sporbart

– Du kan servere pinnekjøtt av reinsdyr på samme måte som tradisjonelt pinnekjøtt, med tilbehør som mandelpoteter, kålrabistappe, rørt tyttebær og tradisjonell norsk drikke, sier Grunnfoss.

Kjøttet er sporbart tilbake til hvilken reinflokk det kommer fra, og forbrukeren kan finne ut hvor og hva reinen har beitet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse