loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VERDENSMESTER: Gunnar Waagen i Tingvollost kunne ta imot VM-gull for Kraftkar.

Kraftkar kåret til verdens beste ost

Georg Mathisen / 2016-11-16 23:44:55

Kraftkar fra Tingvollost har slått 3000 konkurrenter og vunnet tittelen som verdensmester i ost.

– Denne blåmuggosten, modnet i 12 måneder, er fantastisk balansert. Den har en flott, smuldrete konsistens, men den er myk og glatt på tungen, sier jurymedlem Nick Tsioros, som eier Olympic Cheese i Canada.

– Muggen har utviklet seg på en utmerket måte og kommer frem virkelig bra i den samlede smaken av osten, sier Tsiros.

Målløs mester

Gunnar Waagen i Tingvollost har ikke ord.

– Dette er fantastiske nyheter. Vi er en familiedrevet gård og arbeider lange dager for å lage osten vår. Vi står opp tidlig og legger oss veldig sent hver dag for å lage den beste osten vi kan, og så vinner vi denne prisen. Jeg er veldig stolt, sier Waagen.

Solid seier

Den 16 dommere store juryen ga Kraftkar 71 poeng av 80 mulige. De to spanske ostene på delt andreplass fikk 67 poeng: Cala Blanc fra Lacto Industrial Menorquina og Cremositos Del Zujar from Arteserena.

Administrerende direktør John Farrand i Guild of Fine Food, som organiserer osteprisutdelingen, tar av seg hatten for Tingvollost. – Denne osten er virkelig i verdensklasse, konstaterer han.

3000 oster

Det er 29. gangen World Cheese Awards arrangeres, denne gangen i San Sebastián. Ostemesterskapet er en del av markeringen av at den baskiske byen er europeisk kulturhovedstad i år.

Arrangementet er stort: 3000 oster fra 31 land deltok. 266 osteeksperter bedømte dem og delte ut bronse-, sølv-, gull- og «supergull»-priser. Til slutt debatterte juryen, sammensatt av toppnavn fra ostens verden, de 16 fremste ostene foran publikum og live på tv, før verdensmesteren ble utpekt.

I neste omgang skal Kraftkar dømmes opp mot de 28 tidligere verdensmestre i en «Champion of Champions»-konkurranse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse
annonse
annonse
annonse
annonse
annonse