loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
HUSKER DU? Mange gamle kjenninger ble borte da Drammens Is forsvant fra markedet.

Jakter på Kjempe-Yes-resepten

Georg Mathisen / 2016-05-26 10:57:47

Kjempe-Yes-entusiaster kan få smake på den gamle favoritten sin, helt uavhengig av Diplom-Is.

Det melder nettavisen Drammen Live 24.

22.000 krever produksjon

Saftisen, som Drammens Is sto bak, er blant mange produkter som har fått vennegruppe på Facebook som krever produktet tilbake etter at det ble tatt ut av produksjon. I øyeblikket har den rundt 22.000 medlemmer.

Nestlé overtok Drammens Is etter bombeattentatet mot mc-klubben «Bandidos» som førte til at fabrikken brant i 1997.  Nå er det Diplom-Is som har overtatt rettighetene.

Jakter på informasjon

Men i Drammen kan Kjempe-Yes bli gjenskapt helt uten Diplom-Is, om vi skal tro Drammen Live 24. Ismaker Dario De Simone har nemlig tatt på seg oppdraget, og skal lage isen til Elveløpet i Drammen 4. juni. Utfordringen er at han ikke har smakt isen selv.

Derfor er isbar-innehaveren ute etter mer informasjon som kan lede ham i riktig retning om alt fra smak til hva slags maskin den ble produsert på. Han skal ikke lage pinne-is, men håper å komme så tett på originalsmaken som mulig.

Luftig konsistens

Nettavisen beskriver Kjempe-Yes som langt fra Lollipop fra Diplom-Is og Frisk-Is fra Hennig-Olsen, både i smak og konsistens. Den var laget av jordbær og appelsin, med sjokoladetrekk på toppen, og langt mer luftig konsistens enn saftisene som er på markedet i dag.

Så langt har kommentarfeltet til Drammen Live 24 kommet opp med at smaken på appelsindelen ligger nært opp til Zeroh med jordbær- og blodappelsinsmak fra årets mat- og drikkeprodusent Lerum, og at det ikke er lett hverken juridisk eller teknisk å begynne å lage en is som Diplom-Is sitter med rettighetene til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse