loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
PLUSS: Forbrukerne handler økologisk i dagligvarebutikkene for 1,17 milliarder kroner. (Illustrasjonsfoto)

Kraftig økning i økologisk

Georg Mathisen / 2016-09-16 14:30:18

Dagligvarebutikkene har solgt nesten 22 prosent mer økologiske varer det siste året.

Det er grønnsaker, meieriprodukter og barnemat som har den høyeste omsetningen. Produksjonen av økologiske poteter, grønnsaker og frukt øker også, mens det er en tilbakegang for kornproduksjonen, melder Landbruksdirektoratet.

1,17 milliarder

Rapporten om økologiske landbruksvarer før første halvår viser at omsetningen gjennom dagligvarehandelen var på 1,17 mrd. kroner. Økningen på 21,9 prosent skyldes både at det selges mer økologisk målt i volum og at de økologiske varene blir dyrere.

Frukt, bær og nøtter, kornprodukter og bakevarer har også vekst sammenlignet med første halvår i fjor. Etter flere år med nedgang har salget av økologisk brød begynt å øke igjen.

Kan produsere mer

Bortsett fra melk er omsetningen av økologiske meieriprodukter lav, men den økte med over 15 prosent. Spesielt økologisk fløte og yoghurt økte kraftig.

For økologiske poteter, grønnsaker og frukt konkluderer Landbruksdirektoratet med at salget og prisnivået øker, at etterspørselen er stor og at høyere norsk produksjon dermed vil bidra til økt salg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse