loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
BRØDØL: Brødrester kan brukes til brygging av øl. (Foto: Tom Moggarch, Toast Ale.)

Brygger øl på brødrester

/ 2018-06-12 10:11:06

Nordic Choice Hotels har startet å brygge øl på brødrester fra hotellene. Til nå har 80 kilo brød blitt til nesten 3000 flasker øl.

Ølen har fått navnet «No Crumbs Left», brygges på Klackabacken Brewery i Kristianstad og er et av hotellkjedens tiltak i kampen mot matsvinn.

I en tidligere utgave av Matindustrien skrev vi om britisk brødøl, Toast Ale, som brygges på rester fra Storbritannias store sandwich-produksjon.

Innovatører

«No Crumbs Left» kommer til å bli servert i forbindelse med konferansen EAT Food Forum i Stockholm 11.– 2. juni hvor reduksjon av matsvinn kommer til å være et av hovedtemaene.

I fire år har Nordic Choice Hotels støttet ulike entreprenører gjennom Local EAT Award. I år har konsernet selv stått for innovasjonen, med en velsmakende løsning på en konkret utfordring i egen bransje.

– Vi jobber kontinuerlig med å finne nye løsninger for å kutte matsvinn på alle våre hoteller. Når vi nå brygger øl på brødrester er det ett av flere tiltak for å redusere matsvinnet. Dette vil også bidra til å nå målet om 20 prosent reduksjon i matavfall innen 2020, sier Director of Sustainability i Nordic Choice Hotels, Cathrine Dehli, i en pressemelding.

Pilotprosjekt

Prosjektet er et pilotprosjekt der fire hoteller i Skåne har bidratt med totalt 80 kilo tørket brødrester. Dette har generert cirka 1000 liter øl.

– Matsvinn er et stort problem i hele hotellbransjen. Produksjon av krutonger er en vanlig måte å benytte seg av brødrester på. Men det er en grense for hvor mye krutonger et hotell kan servere. Vi håper at vi på sikt vil vi kunne skalere pilotprosjektet slik at ikke en eneste brødsmule går i søpla, avslutter Cathrine Dehli.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse