loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
KRAFTFULLT VERKTØY: Med et miljøfond oppnår vi både å oppfylle EUs emballasjedirektiv, og vi får et kraftfullt verktøy for å gjøre gode miljøtiltak, sier administrerende direktør i Virke, Vibeke Hammer Madsen. (Foto: Virke)

Ja til handelens plastposefond

/ 2017-10-03 08:00:02

Regjeringen sier ja til handelens miljøfond. Det innebærer at statlig avgift på plastposer unngås.

Regjeringen ved klima- og miljøminister Vidar Helgesen gir sin tilslutning til etablering av handelens miljøfond.

– Med etablering av Handelens miljøfond slår vi to fluer i ett smekk: Vi oppfyller EUs direktiv om reduksjon av plastposer samtidig som vi får et målrettet miljøvirkemiddel mot plastforsøpling, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i Virke, i en pressemelding.

Gir best miljøeffekt

– Fondet kan brukes både til å fremme mer miljøvennlige og færre plastposer og til oppryddingstiltak, ikke minst av plast som kommer inn fra havet og forsøpler Norgeskysten, sier Madsen.

Norge skal både innføre EUs emballasjedirektiv og krav om reduksjon av plastposer. En løsning med plikt til å ta betalt for plastposer og øremerket betaling til handelens miljøfond er ifølge Virke og handelen det som gir best miljøeffekt.

Står samlet

Alternativet er å innføre en statlig poseavgift, noe som ble avvist for to år siden, og Virke har frarådet en slik løsning.

– Det er viktig at vi griper denne sjansen til å få frem miljøtiltak som virker. Vi er glade for at regjeringen har sett hvilken mulighet som ligger i handelens miljøfond, sier Madsen.

Handelen og næringslivet står samlet bak forslaget og er innstilt på å etablere fondsløsningen så snart som mulig. Virke vil samarbeide nært med Grønt Punkt og andre aktører om å etablere fondet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse