loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet

Kraftig kutt i Tine-utslipp

Georg Mathisen / 2016-01-19 17:18:13

Tine skal kutte tre fjerdedeler av de helseskadelige utslippene fra bilene sine.

Tine skal over på miljøvennlige biler og fornybar biodiesel. Konsernet investerer en halv milliard kroner i klimanøytral biltransport. Samtidig skal de helseskadelige utslippene i 2020 bare være en fjerdedel av det de er i dag.

Dårlig byluft plager 215.000

Transportsektoren står for en tredjedel av klimagassutslippene i Norge. En fersk Norstat-undersøkelse viser at rundt 140.000 i Oslo og 75.000 i Bergen plages av dårlig byluft i vinterhalvåret.

– Vi skal gjøre vårt for å bedre lokal luftkvalitet og klima der vi ferdes og redusere helseskadelige utslipp. Med egne tankanlegg og over nye 600 miljøvennlige biler på fornybar biodiesel, vil Tines transport bli klimanøytral i løpet av 2020. Dette vil redusere helseskadelige utslipp med minst 75 prosent og spare klimaet for over 40 000 tonn CO2 hvert år, sier konsernsjef Hanne Refsholt.

Vil kjøre på kvist

– Nå får vi fornybart innhold både på melke- og drivstofftank. I fremtiden ønsker vi å kjøre ferske merkevarer med drivstoff laget av for eksempel kvister og røtter fra norsk skog. Å utnytte fornybar norsk natur både som merkevare og energiressurs er Tines ambisjon, sier Aniela Gjøs, som er konserndirektør for logistikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse