loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
PRISVINNER: Matsentralens Cristiano Aubert (nummer tre f.v.) mottok Storebrands bærekraftspris av konsernsjef Odd Arild Grefstad (nummer to f.v.). Her sammen med de to andre nominerte: Mathilde Byskov fra Education 4 Sustainability og Henrik Badin fra Scanship. (Foto: Storebrand)

Matsentralen vant prisen «Årets håndtrykk»

/ 2018-11-07 10:33:51

Tre prosjekter kjempet om bærekraftsprisen på 500.000 kroner. Matsentralen, som gjør matsvinn om til måltider, gikk av med seieren.

Storebrands bærekraftspris deles ut av Storebrand til aktører som gir en hjelpende hånd for å løse klodens klimautfordringer. Fagjuryen er bredt sammensatt og består av representanter fra næringsliv, akademia og organisasjoner. Årets finalister var Matsentralen, Scanship og Education 4 Sustainability.

– Vi i Matsentralen gir mat, mennesker og miljø en ny sjanse. Prispengene vil bety at vi sparer 125 tonn mat fra å havne i søpla og i stedet ender som 250.000 måltider til folk som lever i en vanskelig situasjon, sa Cristiano Aubert fra Matsentralen da han mottok prisen fra konsernsjef Odd Arild Grefstad på Aftenspostens klimakonferanse i går.

Endrer folks hverdag

Matsentralen redder overskuddsmat fra matvarebransjen og gir det videre til organisasjoner som gjør det om til rundt 4 millioner måltider for vanskeligstilte. Til sammen har Matsentralen reddet 1500 tonn mat – bare i årets første ni måneder.

– Matsentralen klarer på en helt konkret måte å endre hverdagen til det bedre for folk, i tillegg til at de flytter samfunnet i en mer klimavennlig retning. De er verdige vinnere av vår bærekraftspris. De tre nominerte er blant de største heltene i Norge i dag: de bruker tid og penger for å finne fremtidens løsninger for oss alle, sa konsernsjef i Storebrand, Odd Arild Grefstad fra scenen tirsdag kveld.

Ikke lønnsomt

Han påpekte videre at nordmenn hvert år kaster 385.000 tonn med mat. Det tilsvarer 1,3 millioner tonn CO₂.

– Matsvinnet er heller ikke økonomisk lønnsomt: vi kaster mat for nesten 22 milliarder kroner. Skal vi klare å redusere den globale oppvarmingen, må vi jobbe sammen og finne nye, lønnsomme måter å gjøre ting på. Vi heier på selskapene og folkene som bidrar til dette – som Matsentralen, sa Grefstad fra scenen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse