loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Installasjon: Fem tonn matsvinn skal vises frem på Oslo S på mandag. (Foto: Findus)

Matsvinn-stunt på Oslo S

/ 2018-10-04 08:00:02

En diger matsvinn-installasjon på Oslo S skal få flere til å avlegge matsvinnløfte.

Minimum 335 000 tonn fullt spiselig mat kastes i Norge hvert år. Forbrukerne står for over halvparten av matsvinnet.

Fem tonn matsvinn

Sammen mad Matvett skal matvareprodusenten Findus på mandag avsløre hvilken type forbruker som kaster mest i forbindelse med avdukingen av en installasjon på Oslo S.

Fem tonn matsvinn skal vises frem på Oslo S. Det er mengden spiselig mat vi kaster hvert tiende minutt i Norge.

– Vi ønsker å sette en liten støkk i folk og samtidig vise hvor enkelt det er å gjøre en forskjell for miljøet og egen lommebok, ved å kaste mindre mat, sier Anne Marie Schrøder i Matvett, i en pressemelding.

Ta et matsvinnløfte!

Sammen med en rekke andre bedrifter har Findus har tilsluttet seg målene i Bransjeavtalen om redusert matsvinn, om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030.

– Vi har valgt matsvinn som et av våre fokusområder innen bærekraft, da det kastes vesentlig mindre fryst mat, sammenlignet med andre matvarer. Vi vil være en del av løsningen. Men over halvparten av matsvinnet stammer fra forbrukere. Derfor oppfordrer vi nå alle nordmenn om å også avlegge sitt matsvinnløfte, sier bærekraftsansvarlig Maria Svantemark i Findus Norge.

Matsvinnløftet kan avgis på Oslo S mandag og tirsdag, samt på findusmatsvinnløfte.no. De som avlegger løftet oppmuntres til å ta i bruk små grep i hverdagen som utgjør en forskjell.

De med god råd kaster mest

En ny undersøkelse gjort av Matvett og Østfoldforskning viser blant annet at de med høyere inntekt kaster mest. Undersøkelsen, som inneholder flere interessante funn, vil bli gjort tilgjengelig på Oslo S førstkommende mandag kl. 0800.

På Oslo S vil du også kunne treffe Anne Marie Schrøder fra Matvett, Maria Svantemark fra Findus, samt en representant for Brødrene Fredberg (bønder som leverer til Findus). Klima- og miljøminister Ola Elvestuen samt Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg, er også invitert.

Arrangementet innleder en uke med sterkt fokus på mat og bærekraft. 10. og 11. oktober arrangeres «Foodscape – med bærekraft på menyen» på Norges Varemesse, en ny møteplass for sunnere og mer miljøvennlig norsk mat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse