loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
MILJØMERKING: I løpet av våren innfører Nortura en tydeligere miljømerking på produktene sine slik at forbrukerne lettere kan velge miljøvennlige løsninger. (Foto: Nortura)

Nortura miljømerker middagsfavorittene

/ 2018-04-12 10:57:59

Nortura tar forbrukernes ønske om en mer bærekraftig matproduksjon på alvor og lanserer mer miljøvennlig emballasje, tydeligere miljømerking og produkter som skal bidra til mindre matsvinn.

I løpet av våren lanserer Nortura ny og mer miljøvennlig emballasje til middagsfavorittene til Gilde og Prior, der deler av emballasjen byttes ut med biobasert plast.

Med dette vil Nortura redusere bruken av fossilt materiale i sin emballasje tilsvarende over 1200 oljefat og redusere sitt CO2-utslipp med 387 tonn årlig. Det sparer klimaet for nesten 3000 flyreiser Oslo-Trondheim hvert år, opplyser de i en pressemelding.

Fra fossil til fornybart

Tidligere har plastmaterialet som brukes på disseproduktene vært laget av fossilt/oljebasert råstoff. Nå erstattes deler av dette råstoffet med plast fra fornybart råstoff, nemlig etanol laget av sukkerrør.

Produktene som skal få ny, grønnere emballasje er både alle de store pølsekategoriene og øvrige middagsfavoritter, som karbonader og kjøttkaker.

– Vi ser hele tiden på hvordan vi kan bidra til et lavere klimaavtrykk fra våre produkter. Vi har lyst til å gjøre grep som monner, og nå blir Norges mest solgte middagsfavoritter mer klimavennlige, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura.

Innfører miljømerking

Samtidig innfører Nortura tydeligere miljømerking på produktene slik at forbrukerne lettere kan velge miljøvennlige løsninger. Først ut er Prior sine eggekartonger, der emballasjen vil merkes med 100 prosent resirkulert. På innsiden av eggekartongene vil forbrukerne få mer informasjon.

– Dette gir oss også en mulighet til å kommunisere nærere med forbrukerne om vårt arbeid med det grønne skiftet. Vi kjenner på en utålmodighet fra forbrukerne knyttet til en mer bærekraftig matproduksjon og det tar vi på alvor, sier Kolberg.

Skal redusere matsvinn

Han kan fortelle at Nortura også jobber med nye matløsninger som skal bidra til å redusere matsvinnet.

– I Rema-butikker kan du nå finne spekemat-avskjær som er glimrende til pastaretter eller som pizza topping. Vi har gryteretter hvor vi bruker påleggs-avskjær som kjøttandel og snart vil man få påleggsskalker som forbrukeren selv kan bearbeide videre i ulike retter.  Flere nyheter kommer i løpet av året.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse