loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
FORVIRRENDE: Q-sjef Bent Myrdahl tror ulik merkepraksis kan forvirre forbrukerne. (Foto: Q-meieriene)

Ønsker enhetlig merking

/ 2018-01-05 09:27:59

Q-meieriene er fornøyd med at Tine også vil endre datomerkingen på melkekartongene, men oppfordrer til at alle merker med «best før, men ikke dårlig etter».

For nesten et år siden endret Q-meieriene merkingen på kartongene sine til «Best før, men ikke dårlig etter».

Innarbeidet

Det var folkebevegelsen Spis opp maten med Mette Nygård Havre i spissen som foreslo denne merkingen. Også Matvett dyttet Q-Meieriene i denne retningen og begrepet er allerede innarbeidet.

– Vi registrerer at Tine har en avstemning der de tilsynelatende ønsker å ta eierskap til andre type merkinger. Målet må være at matbransjen sammen tar et ansvar i kampen mot matsvinn slik blant annet Prior nå nylig har gjort med merkingen av egg, sier Q-sjef Bent Myrdahl, i en pressemelding.

Undersøkelse

I slutten av 2017 utførte Opinion en undersøkelse om kjennskap og holdninger knyttet til «best før, men ikke dårlig etter».

Der kom det frem at 6 av 10 forbrukere hadde hørt om denne merkingen. 9 av 10 hadde rett tolkning av ordlyden og forsto hvorfor setningen sto i tilknytning til datoen.

Vil ha bransjestandard

– Å innføre en annen merking eller en annen ordlyd vil kanskje forvirre forbrukeren så vi håper virkelig at de påvirker Tine i retningen av en lik datomerking for alle produkter, sier Myrdahl.

Samtidig oppfordrer Myrdahl Mattilsynet å foreslå «best før, men ikke dårlig etter» som bransjestandard slik at alle snakker samme språk i kampen mot matsvinn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse