loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
DOKUMENTERT: Norner-rydderne sorterte søppel, veide og dokumenterte.

Plasteksperter plukket plast

Georg Mathisen / 2016-05-08 21:15:39

Norner plukket plast – både for å rydde og for å lære mer om hvilke produkter som skaper størst problemer.

Plastekspertene i Norner arrangerte ryddeaksjon på Rakkestadstranda i hjemkommunen Bamble.

Plast truer naturen

Forsøpling til sjøs truer dyr, fisk og fugleliv. Mye av avfallet er plast. Siden plasten flyter, beveger den seg over store områder.

– Derfor er det viktig at Norges største teknologisenter for plast engasjerer seg og sender plastekspertene ut i feltet for å rydde og sortere i sakene og øke vår egen kunnskap rundt hvilke typer plastprodukter som skaper størst problemer, skriver Norner i en pressemelding.

– Selv om vi vet at plast er et godt materiale som egner seg til resirkulering, er det et alvorlig miljøproblem når det flyter i havet. Dette samfunnsproblemet ønsker vi å sette fokus på.

Millioner av tonn

Direktør Tine Rørvik ledet de 27 ekspertene som var ute på plastrydding. – Det er supert å kombinere noe nyttig og miljøvennlig med litt sosialt samvær med kolleger, sier hun.

I en 200 meter lang og 50 meter bred strandsone fant rydderne 45 kilo søppel: Metallbokser og -skrap, glassflasker, tauverk, bøyer til båt, hardplast, plastflasker og plastfolier pluss klær og leker.

Ifølge Verdens naturfond (WWF) havner cirka 6,4 millioner tonn søppel i havet hvert år på verdensbasis. Veldig lite av avfallet i og rundt verdens hav blir fjernet. WWF anslår at 15 prosent av dette avfallet ligger på strendene og langs kysten, 15 prosent flyter på eller under overflaten og resten ligger på havbunnen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode



annonse