loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
FORSLAG: Her er noen av forslagene som de unge entreprenørene kom med mot melkesvinn.

Med unge entreprenører mot svinn

Georg Mathisen / 2016-09-20 22:05:07

Ungt Entreprenørskap prøver å finne nye måter å redusere matsvinnet på, på oppdrag fra Q-Meieriene.

Skoleelever har arbeidet sammen i grupper på egne innovasjonscamper. På den måten har de prøvd å komme opp med nye, innovative måter å redusere matsvinn på.

Høyt svinn for melk

Q-Meieriene peker på at melk er en av varegruppene med høyt svinn. 19 prosent av befolkningen oppgir at de ukentlig kaster melk eller fløte.

– Undersøkelsen om melkesvinn har gitt oss en eureka-opplevelse, og vi vil være med og gjøre noe med denne kjempeutfordringen, sier Q-sjef Bent Myrdahl.

Han innrømmer at meieriet har mye å gå på i kampen mot matsvinn. – Vi er heldige som er små og fleksible slik at vi kan snu oss fort rundt og endre ting som vi ikke er fornøyd med. I tillegg er vi et ungt selskap som ikke lider av tunge prosesser, sier han.

På kartongene

Noen av forslagene til elevene skal presenteres på melkekartongene i høst.

Blant annet vises en innovativ løsning med melkeautomat og termoflaske, en kjølepose som holder melken kald under frokosten og en fremtidsrettet holdbarhetsmåler som viser den faktiske holdbarheten på melken.

– Nytenkende

– Det er veldig bra hvis vi kan formidle det nytenkende arbeidet fra unge innovatører, sier produktsjef Bjarte Arnesen i Q-Meieriene.

– De tar for seg et viktig miljøspørsmål, og denne bevisstgjøringen knyttet til matsvinn kommer inn i de norske hjem via melkekartongen. Vi har fått mange gode innspill til forbedringer fra de unge innovatørene, fastslår han.

Les mer om kampen mot matsvinn i Matindustrien nummer 10.

Unge entreprenorer

LEIR: På oppdrag fra Q-Meieriene har Ungt Entreprenørskap arrangert innovasjonscamper der skolelever har arbeidet sammen i grupper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse