loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Ryddedugnad: Arrangør Hold Norge Rent er overveldet over innsatsen under Strandryddeuken 2018. (Foto: KS)

Rekordmange deltok på Strandryddeuken

/ 2018-05-08 08:50:09

90 000 frivillige var ute og ryddet avfall i løpet av Strandryddeuken 2018.

Miljøengasjerte over hele landet var forrige uke ute og ryddet avfall fra strender, øyer, på havbunnen og langs vassdrag og innsjøer. Nesten 3000 ryddeaksjoner ble gjennomført.

– Vi har hatt som mål å mobilisere flere frivillige, men at så mange skulle velge å bli med, er både overveldende og helt fantastisk, sier prosjektleder Malin Jacob i Hold Norge Rent, i en pressemelding.

Stort fokus i media

Hold Norge Rent retter en stor takk til alle som har deltatt eller bidratt til den storstilte dugnaden.

– Vi har mange takke. Først og fremst må vi takke og hedre de frivillige, samt renovasjons- og avfallsselskap over hele landet. Det er disse som gjør jobben, sier Jacob.

Medieoppslag omkring hvalen som døde med magen full av plast i fjor er noe av det som har vært med på å skape et stort engasjement rundt marin forsøpling.

– NRKs fokus på plast gjennom serien «Planet Plast» og aksjonen «Hele Norge Rydder» har utvilsomt betydd mye for årets mobilisering, sier Jacob.

Han påpeker at fremveksten av nettverk med dyktige og engasjerte aktører lokalt og regionalt har vært viktig. Noe som har vært mulig på grunn av tilskudd fra sentrale myndigheter, samt støtte fra blant andre Sparebankstiftelsen DNB og Plastreturs Miljøprosjekt.

– Uten tilskudd fra Miljødirektoratet ville det ikke vært mulig å mobilisere til en dugnad på denne størrelsen, understreker Jacob.

Fortsett ryddingen

Hold Norge Rent oppfordrer frivillige til å fortsette å rydde regelmessig, samt bidra til det forebyggende arbeidet mot forsøpling ved å registrere funn i Ryddeportalen etter endt aksjon.

– Vi håper mange tar seg tid til å registrere det de har funnet i portalen. Dette gir oss viktig kunnskap om kildene til forsøpling i Norge, sier Jacob.

Eksempler på foreløpige registreringer fra årets ryddeaksjoner i Ryddeportalen:

Bomullspinner: 11 000

Drikkeflasker: 14 000

Snusbokser: 3 000

Fiskegarn: 900

Landbruksplast: 2 500

Til høsten blir det også en ny dugnadsuke under Hold høsten ren som finner sted 10.– 6. september.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse