loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
FØRST UT: Helmjølka til Rørosmeieriet er den første varianten som snart er på vei ut til forbrukerne i nye, upolerte kartonger. (Foto: Rørosmeieriet)

Rørosmeieriet satser på miljøkartong

/ 2018-11-13 09:45:02

Melka fra Rørosmeieriet kommer nå i mer miljøvennlige, brune kartonger. – De koster litt mer, men vi har ikke råd til å unnvære et slikt stort bærekraftssteg, sier Trond V. Lund i Rørosmeieriet.

– Rørosmeieriet har siden 2016 har gjennomført flere grep for å få en mer bærekraftig kartongemballasje og går foran i sin bransje med dette arbeidet, forteller meieribestyrer Trond V. Lund, i en pressemelding.

40 prosent mindre CO₂

I 2016 gikk Rørosmeieriet over til biologisk kretsløpsplast i kartonger og korker, det innebærer at den resirkulerbare plasten i kartongene kommer fra ressurser som ellers ville gått til avfall. I 2017 reduserte Rørosmeieriet kartongtjukkelsen og dermed materialforbruket.

– Med det siste grepet så har vi i samarbeid med Rørosmeieriet faktisk redusert CO₂-avtrykket på deres kartonger med hele 40 prosent siden 2016, sier Andreas Weselka, Key Account Manager i Elopak som leverer de nye kartongene til Rørosmeieriet.

Viktig investering

De nye kartongene har en naturlig kartongbrun overflate. Enkelt forklart så er det ytterste laget med glatt, hvitt og glanset materiale fjernet fra kartongen.

Da står en igjen med en kartong som forbruker mindre energi i produksjonen, mindre papp, mindre plast, veier mindre og dermed er mer miljøvennlig.

– De koster litt mer, men vi har ikke råd til å unnvære et slikt stort bærekraftssteg, forteller meieribestyreren.

Helmjølk først

Helmjølka til Rørosmeieriet blir første variant som kommer på nye kartonger.

– Vi tester produksjonen med ny emballasje denne uka, og så vil vi bruke opp det restlageret vi har av nåværende emballasje før vi lanserer for fullt om en liten måned, forteller Lund.

– Vi håper at dette blir godt tatt imot hos våre kunder. Kartongene er tynnere, men kvaliteten på produktene vil være akkurat like god som før, avslutter han, sier meieribestyreren som er spent på mottakelsen av de mer upolerte kartongene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse