loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Matsvinn: Disse tre miljøaktivistene fra Too Good To Go har denne uken syklet på kryss og tvers gjennom Østfold for å knytte til seg samarbeidspartnere og sette fokus på matsvinn. (Foto: Too Good To Go)

Tour de matsvinn

/ 2017-08-04 09:58:33

En gjeng fra Oslo har denne uka syklet gjennom Østfold for å spre det grønne budskapet om hvordan man kan redusere matsvinn.

På turen har gjengen på tre kun spist overskuddsmat, og målet er å få folk og bedrifter til å kaste mindre mat.

Viktig budskap

350 000 tonn mat kastes hvert år fra norske husholdninger og dagligvareforretninger. Dette kan lett unngås ved å planlegge innkjøpene, ta en ekstra titt på hva man har i kjøleskapet før man lager mat og lukte/smake på maten som eventuelt har gått ut på dato før man kaster den.

– Det er egentlig ganske grotesk. Hver og en av oss kaster i snitt 42, 1 kilo spiselig mat. Den vanligste årsaken er at maten har gått ut på dato, men veldig mye er jo spiselig etter best før-datoen og til og med etter siste forbruksdatoen, sier forretningsutvikler Anniken Hoff Quirk i Too Good To Go, til Dagsavisen.

Praktisk app

Sammen med to andre miljøaktivister fra Too Good To Go har Quirk denne uken syklet gjennom Østfold for å besøke eksisterende samarbeidspartnere og rekruttere nye.

Too Good To Go har siden oppstarten i 2016 knyttet til seg 450 samarbeidspartnere over hele landet. For serveringssteder er det ikke alltid lett å vite hvor mye man skal produsere, og man sitter ofte igjen med overskuddsmat.

– Verktøy som appen vår, Too Good To Go, er lett å bruke både for utsalgssted og forbruker, og i snitt reddes i overkant 1300 porsjoner med mat hver dag over hele Norge via konseptet, sier Quirk.

LES OGSÅ: App som kutter matsvinn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse