loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
NATURLIG: Arne Kristian Kolberg delte ut pris til prosjektleder Ane-Guro Danielsen for en prosess som forlenger holdbarheten på kjøttet helt naturlig uten tilsetninger.

Femdobler holdbarheten på kjøtt

Georg Mathisen / 2016-06-20 17:02:27

Nortura gir innovasjonspris til en ny metode for å håndtere kjøtt. Den skal forlenge holdbarheten betydelig.

– Innovasjonen betyr dermed mer ferskt kjøtt lenger, mindre matsvinn og bedre økonomi for Nortura, handelen og forbrukerne, ifølge Norturas pressemelding om saken.

Naturlig

Vinnerprosjektet bygger videre på Norturas produksjonshygiene, og tar i bruk ny metode og teknologi. Det vil kunne sørge for at kjøttet holder to til fem ganger lenger enn i dag. Hvor stor effekten blir, avhenger av dyreart og stykningsdel.

– Dette er en radikal innovasjon som betyr at vi kan holde kjøtt ferskt lenger, helt naturlig og uten å bruke kunstige tilsetninger, sier konsernsjef og juryformann Arne Kristian Kolberg.

Ferskt utenfor sesongen

Det er et mål for Nortura å fryse inn mindre kjøtt og gi forbrukerne bedre tilgang til ferskt kjøtt utenfor sesongene.

– Forbrukere vil nå kunne få ferskt kjøtt utenfor sesong i større perioder av året. Dette vil for eksempel bety mye for tilbudet av ferskt lammekjøtt utenfor sesong, og mer fersk ribbe til jul, sier konsernsjef Kolberg.

I bruk allerede

Nortura har kjørt testproduksjon med det som konsernet omtaler som «meget lovende resultater». Teknologien tas allerede i bruk, og siden den kan komme til nytte allerede til høsten, skal det bety mer fersk ribbe til jul og ferskt lammekjøtt lenger utover vinteren.

«Dersom prosjektets forventede gevinster blir realisert, vil den nye måten å forlenge holdbarhet revolusjonere håndteringen av ferskt kjøtt i Nortura», heter det i begrunnelsen fra juryen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse