loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
LIVREDDENDE: Kjøleposene vil endre distribusjonssystemene for mat og redde liv, mener Equator One-sjef Abdulaziz Ali.

Kjølepose-kontrakt mot matsvinn

Georg Mathisen / 2016-04-25 08:36:18

Ifoodbag har inngått avtale om å distribuere inntil 20 millioner kjøle- og fryseposer i Afrika.

I november lanserte det svenske selskapet papirbæreposer som skal holde innholdet kjølt eller fryst i opptil 24 timer. Nå har Ifoodbag skrevet avtale med Equator One Logistics i Kenya. Equator One skal distribuere poser over hele Afrika som en del av arbeidet mot sult og ødelagt mat.

Innflytelse

– Dette er den største ordren i selskapets historie. Ikke bare fordi den representerer rundt 100 millioner kroner for oss, men også fordi det handler om å sette et fotavtrykk i verden og ha innflytelse, sier gründer og Ifoodbag-sjef Karl Fallgren.

Han snakket gjerne om heder og støtte til selskapet, og mener det skyldes at posene bidrar til bærekraftig utvikling og lavere utslipp av drivhusgasser – i tillegg til altså å forebygge matsvinn.

Mot sult

– Mer enn 800 millioner mennesker sulter. Ved hjelp av denne teknologien kan vi distribuere mat og vaksiner slik at det kan hjelpe millioner, sier Fallgren.

– Mye mat går tapt fordi det ikke er gode nok løsninger for å holde den kjølig i dette klimaet. Posene vil sikre trygg levering av temperatursensitive medisiner og vaksiner i områder der elektrisitet er utilgjengelig eller ustabil, sier Equator One-sjef Abdulaziz Ali.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse