loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
KOMPLETT: Linjen inkluderer strekkfilmmaskin, vertikalløfter, transfervogn, pallmagasin og transportbånd. Resultatet er en komplett palleteringslinje for halv- og tredjedelspaller.

Nytt palleteringsanlegg hos Ringnes

Georg Mathisen / 2016-06-28 20:19:58

Det nye anlegget til Ringnes for varer på displaypall har gitt gevinst fra første dag.

Det skriver leverandøren Pall-Pack i en pressemelding. Ringnes-anlegget på Gjelleråsen utenfor Oslo har kapasitet som tilsvarer en fjerdedel av det norske drikkevolumet.

Gjenbruk

Lagersjef Hans Martin Sandbråten forteller at Ringnes ønsket å automatisere prosessen, og fortrinnsvis bruke om igjen enkeltkomponenter fra en tidligere pakkelinje.

– Den tidligere prosessen med å løfte displaypall-varer over på vanlige Euro-paller for deretter å vikle dem med strekkfilm, besto av en rekke manuelle operasjoner. Ønsket vårt var en automatisert palleteringslinje som besørget hele prosessen, forteller Sandbråten.

Bedre bruk av mennesker

Pall-Pack designet en linje med strekkfilmmaskin, vertikalløfter, pallmagasin, transfervogn og transportbaner.

Displaypallen eller halvpallen føres frem til strekkfilmmaskinen hvor den vikles. Pallene transporteres frem til vertikalløfteren, som hever dem. En transfervogn henger en tom europall og setter den under vertikalløfteren, som så senker varene ned på pallen. Til sist transporteres pallen med varer ut til henting med truck. I fremtiden ser Ringnes for seg at linjen kan forlenges med automatisk transport ut til et høytlager.

Ringnes forteller at alt har fungert som det skal. – Denne løsningen sparer oss for manuelle operasjoner og bidrar til bedre bruk av menneskene her, oppsummerer Hans Martin Sandbråten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse