loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
AUTOMATISERING: Monica Mæland stiller på konferansen til Norsk Forening for Automatisering. (Foto: Christine Spersrud Haug, NFD)

Industrigrener skal lære av hverandre

Georg Mathisen / 2016-11-11 12:53:36

Næringsminister Monica Mæland blir trekkplasteret på industrikonferansen Smart Produksjon.

Industrigrenene må lære av hverandre. Det er budskapet fra Norsk Forening for Automatisering (NFA). På Smart Produksjon-konferansen på Kongsberg 6. og 7. desember stiller næringsminister Monica Mæland for å fortelle om regjeringens industripolitikk.

«Industri 4.0»

– Smart Produksjon er et aktuelt buzzword når vi snakker om Industri 4.0 – den fjerde industrielle revolusjonen som er i ferd med å bre seg i samfunnet, sier NFA-direktør Karin Sundsvik.

– Industri 4.0-tankegangen vil påvirke hvordan vi gjør vår produksjon i årene som kommer. Disse tankene er ikke bransjespesifikke, men vil påvirke hele samfunnet – hvordan vi produserer og hvordan vi samhandler i bedriftene, og i samfunnet generelt, sier Sundsvik til Matindustrien.

Automatisert fortrinn

– Automatiserte løsninger, ny teknologi og kvalifisert og kompetent arbeidskraft er våre viktigste fortrinn i smart produksjon. For å lykkes må man evne å lære av hverandre på tvers av tradisjonelle industrigrener, understreker hun.

– Smart produksjon kan for eksempel utnytte råvarene bedre, kan spare og/eller gjenbruke energi, kan gi økt produktivitet og produksjonsrate, kan sikre rask omstillingsevne, og kan til og med gi økt sikkerhet for ansatte på arbeidsplassen, sier Karin Sundsvik.

Klynger og hjemflytting

Smart Produksjon Norge-konferansen ser blant annet på klynger som omstillingsmotor, digitalisering, hjemflytting av produksjonen, havbruk, samarbeid med skolen, automatisering, 3D-skriving, stordata og andre fremtidsløsninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse