loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
KUNDE: Landbruksminister Jon Georg Dale åpnet gårdsutsalget hos Marius Egge i Lier. (Foto: Landbruks- og matdepartementet)KUNDE: Jon Georg Dale var første kunde da Marius Egge åpnet gårdsutsalg på Egge Gård i Lier. (Foto: Landbruks- og matdepartementet)

Goggen kjøpte alkohol først

Georg Mathisen / 2016-07-01 22:51:19

Matminister Jon Georg Dale åpnet alkoholutsalget på Egge Gård.

Nye regler i alkoholloven fra 1. juli gjør det lov for produsenter å selge noen av de egenproduserte drikkevarene sine, også de med mer enn 4,7 prosent alkohol.

– Endringen gjør at bonden kan utnytte ressursene på gården på en langt bedre måte, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale.

– Bonden får flere ben å stå på, og det gir grunnlag for å skape nye arbeidsplasser. Det lokale reiselivet vil dra fordeler av endringen, og det vil ha en positiv virkning på omsetningen av lokal mat og drikke, sier matministeren.

Ordningen gjelder bare sider og andre produkter som ikke er omfattet av EØS-avtalen, og ikke øl, vin og brennevin.

Ett svar til “Goggen kjøpte alkohol først”

  1. Terje Johnsbråten sier:

    Hei
    Til artikkelen om utvidet salg av alkohol inntil 22 %. Vin basert på andre råvarer enn druer er lov å selge innenfor den nye ordningen. Det er således ikke bare Cider som er tillatt. Det er altså feil å si at vin ikke omfattes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse