loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Mattilsynet beklager en håndfull enkeltfeil, men står på hovedkonklusjonen. (Illustrasjonsfoto av tilfeldige produkter – disse produktene er ikke blant dem der det er påvist feil)

Mattilsynet korrigerer – så vidt

Georg Mathisen / 2015-11-27 12:32:59

Mattilsynet innrømmer feil i «Merkesjekken», men bare på noen enkeltprodukter.

Nesten to av tre kjøttprodukter er feilmerket, ifølge Mattilsynet, som fant mange avvik i «Merkesjekken». Rapporten er full av feil og undergraver industriens innsats for å merke riktig, kvitterte Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF).

Nå går Mattilsynet ut med en pressemelding med korrigering av sjekken, men bare for sju enkeltprodukter. – Forskyvingen endrer ikke konklusjonene fra Merkesjekken 2015, heter det.

Reinsdyrtungerull fra Stensaas Reinsdyrslakteri, kokt skinke fra Kløverkjøtt, hjortesalami fra Øre Vilt, skåret morr fra Taga Enge/Snekvikkjøtt og ungarsk pølse og telemarkswiener fra Telemark Kjøtt har merket allergenene riktig til tross for at Mattilsynet påsto det motsatte.

– I tillegg varslet vi vedtak på pølser uten melk fra Ertnes på grunn av negativ allergenmerking. Etter tilbakemelding fra Ertnes vurderte vi at produktet ikke har avvik i allergenmerkingen og fattet derfor ikke vedtak, skriver Mattilsynet, som beklager feilene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse